Pover Willem II buigt achterstand om en lijkt Eindhoven af te schudden

Matthijs van Laar06 mei 2010, 21:53
Laatst bijgewerkt: 06 mei 2010, 21:53

Willem II heeft zich een goede uitgangspositie verschaft om door te gaan naar de volgende ronde van de Jupiler Play-Offs. De Tilburgers hadden aanvankelijk alle mogelijke moeite met FC Eindhoven en wisten pas laat in de wedstrijd de stand gelijk te trekken. In de slotfase zorgde verdediger Arjan Swinkels voor de 1-2 overwinning op de nummer twaalf van de Jupiler League.

/

Eindhoven kende de beste start denkbaar. Gelegenheidsback Mehmet Akgün liet zich in de tweede minuut de kaas van het brood eten door Ivo Rossen, die de Duitser de bal ontfutselde en met een lage voorzet ploeggenoot Kantelberg bereikte. De geroutineerde aanvaller werkte de bal vervolgens met een vloeiende beweging langs doelman Maikel Aerts.

Het matige en weifelende Willem II kon vervolgens het verwachtte verschil in niveau en klasse niet etaleren en ontsnapte zelfs enkele malen aan een grotere achterstand. Pas in de tweede helft ging de ploeg van interim-coach Theo de Jong beter voetballen en was het via Stefan Nijland in de buurt van de gelijkmaker. De PSV-huurling raakte echter de lat en deed dat vlak nadien nog een keer.

Volgens was Rémy Amieux namens Eindhoven vlakbij de 2-0, terwijl aan de andere kant Swinkels een doelpunt afgekeurd zag worden voor een vermeende overtreding. Niet veel later was het alsnog raak. Nijland ontsnapte op links en schoot de bal van dichtbij hard onder Ruud Swinkels door. De goalie kreeg tien minuten later een tikje van broer Arjan te verwerken. De verdediger van Willem II profiteerde van slordig uitverdedigen van de thuisploeg en rondde van dichtbij af: 1-2. De Tilburgers kunnen het karwei komend weekend in eigen huis klaren.