voetbalzone

'Praat alleen over spelers die moeite waard zijn, Drenthe is dat dus niet'

Daniel Cabot Kerkdijk22 mei 2011, 15:00
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2011, 15:00
Advertentie

Hércules nam zaterdag officieel afscheid van de Primera División. Ook in de laatste wedstrijd van het seizoen konden de spelers van Miroslav Djukic niet aan de verwachtingen van de supporters voldoen. Tegen Sporting Gijón kwam de vorige week gedegradeerde ploeg van Piet Velthuizen en Royston Drenthe niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. Vooral Drenthe moest het ontgelden.

/

De huurling van Real Madrid kwam weliswaar niet binnen de lijnen, maar in het Estadio Rico Pérez waren overal spandoeken met zijn naam erop te zien. Eén van de spandoeken was veelzeggend: 'Drenthe, zelfs op vakantie hoef je niet naar Alicante te komen'. Verder waren er voortdurend spreekkoren jegens het bestuur, fluitconcerten richting de spelers op het veld en betraden de meest fervente supporters na afloop het veld. Onder meer met sproeiers werden zij weggejaagd.

Drenthe kwam de afgelopen maanden veelal negatief in het nieuws en Djukic, de opvolger van de ontslagen Esteban Vigo, had na afloop geen goed woord over voor de ex-Feyenoorder. "De spelers zijn onder mijn leiding tot het uiterste gegaan. Iedereen, behalve één persoon. Maar het heeft weinig zin om over Drenthe en zijn gedrag te praten. Ik praat alleen over spelers die de moeite waard zijn, Drenthe is dat dus niet." Het is onduidelijk wat Real Madrid met Drenthe van plan is. Het contract van de Nederlander loopt volgend jaar zomer af.

Bezig met laden …