voetbalzone

Praatgrage La Volpe blijft in Mexico actief

29 jan 2009, 12:03
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2009, 12:03
Advertentie
Ricardo La Volpe blijft werkzaam in Mexico. De veelbesproken oefenmeester, die begin januari wegens financiële problemen met zijn werkgever Monterrey besloot om op te stappen, gaat aan de slag bij Atlas. La Volpe neemt het stokje over van Dario Franco.

De voormalig bondscoach staat vooral bekend om zijn extraverte karakter en liet zich ook in het jaar bij Monterrey vaak van zijn vreemde kant zien. Zo zei hij in aanloop naar de derby met aartsrivaal Tigres dat hij ‘liever zou gaan winkelen met zijn vrouw dan naar een wedstrijd van Tigres gaan, omdat het voetbal daar slaapverwekkend is’. Tigres haalde vervolgens haar sportieve revanche door met 4-1 te winnen. La Volpe werd wegens commentaar op de leiding weggestuurd.

Ook tijdens zijn bondscoachschap gebeurde hem dit regelmatig. La Volpe, die Mexico naar de laatste zestien leidde tijdens het WK in Duitsland (2006), werd bijvoorbeeld eens geschorst door de FIFA omdat hij niet wilde stoppen met het roken van een sigaret op de Confederations Cup. Tevens waren de ruzies met voormalig sterspeler Hugo Sanchez aan de orde van de dag. Atlas is echter bekend met het gedrag van de trainer en neemt dit voor lief. De club weet van zijn kwaliteiten en beoordeelt de coach daar op.

La Volpe was al eens werkzaam bij Atlas en maakte in de periode 1997-2001 de nodige successen mee. Andere clubs die hij coachte waren America, Atlante, Guadalajara, Puebla, Queretaro en Toluca. De oefenmeester zet spoedig zijn handtekening onder zijn contract bij Atlas.
Bezig met laden …