voetbalzone

Prachtgoal Giroud hoogtepunt bij simpele oefenzege Frankrijk

Matthijs van Laar27 mei 2014, 22:56
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2014, 22:56
Advertentie

Frankrijk wordt zelden genoemd bij het rijtje topfavorieten voor het WK, maar het elftal van bondscoach Didier Deschamps toonde onlangs tegen Oranje nog aan waartoe het in staat is. Dinsdagavond, in de eerste oefenwedstrijd op weg naar het toernooi in Brazilië, moest ook Noorwegen eraan geloven. De Scandinaviërs gingen in het Stade de France van Parijs met 4-0 onderuit, mede dankzij een kunststukje van Arsenal-spits Olivier Giroud.

voetbalzone

Les Blues, nog zonder de kersverse Champions League-winnaars Karim Benzema en Raphaël Varane, hadden geen enkele moeite met de Noren, die eigenlijk op voorhand al wisten dat er weinig eer te behalen zou zijn tegen een kwalitatief superieure tegenstander die volop in voorbereiding is op het WK. De 1-0, na een kwartier spelen, kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Mathieu Valbuena zette voor en Paul Pogba kopte de bal al vallend in het doel achter goalie Örjan Nyland.

Ondanks die openingstreffer zakte het spel van de thuisploeg daarna in en waren het zelfs de Noren die het meeste balbezit hadden. Vlak voor rust moest zelfs doelman Stéphane Ruffier eraan te pas komen: de sluitpost maakte een inzet van verdediger Tom Högli onschadelijk en voorkwam daarmee dat het gastland met een gelijke stand de kleedkamers op moest zoeken. Na de pauze stelde Frankrijk echter alsnog orde op zaken.

voetbalzone

Met een schitterend schot na een stuit, vanaf randje zestien, zorgde Giroud voor de 2-0, waarmee de wedstrijd definitief gespeeld was. Invaller Loïc Rémy maakte er een kwartier later met een koele finish 3-0 van, waarna andermaal Giroud de eindstand op 4-0 bepaalde. De spits van Arsenal zette zijn kandidatuur dit keer kracht bij door de bal prachtig over zijn voorhoofd te laten glijden en zo doelman Nyland met een boogje andermaal kansloos te laten.

Voor Frankrijk gaat de voorbereiding op het WK nu verder met een oefenduel met Paraguay, op 1 juni, en precies een week later de 'uitzwaaiwedstrijd' tegen Jamaica. Op zondag 15 juni wacht de eerste ontmoeting in Brazilië, met Honduras. Daarna dienen ook Zwitserland (20 juni) en Ecuador (25 juni) in de groepsfase nog als tegenstanders.

Bekijk hier de prachtgoal van Olivier Giroud!

Bezig met laden …