Prachtige omhaal houdt Mexico in de race voor direct WK-ticket

Bart Kruyt12 okt 2013, 08:00
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2013, 08:00

De droom van Mexico om zich direct te plaatsen voor het WK is nog niet voorbij. De ploeg van Victor Vucetich stond in de nacht van vrijdag op zaterdag lang op 1-1 tegen Panama en mocht het daarbij gebleven zijn, dan was Honduras als nummer drie van de kwalificatiegroep naar Brazilië gegaan. Raúl Jiménez had echter andere plannen: met een schitterende omhaal maakte hij vijf minuten voor tijd het winnende doelpunt, waardoor Mexico nog als derde kan eindigen. Met nog een duel te gaan bedraagt de achterstand op Honduras drie punten. Amerika is zeker van de groepswinst.

/

Mexico - Panama 2-1
Mexico mag blijven hopen op het ontlopen van de play-offs, maar moest tegen Panama alles geven. De ploeg van Vucetich (alweer de derde bondscoach van Mexico in de kwalificatiereeks) kwam nog wel vroeg op voorsprong via Oribe Peralta en kreeg een grote kans om de voorsprong te verdubbelen, toen Javier Hernández een penalty mocht nemen. De aanvaller van Manchester United miste echter en negen minuten voor tijd maakte invaller Luis Tejada er 1-1 van. Dat leek het slotakkoord te gaan worden, maar Jiménez bezorgde Mexico alsnog de zege: de aanvaller werd op de rand van het strafschopgebied lastig aangespeeld, controleerde de bal op de borst en scoorde met een schitterende omhaal. Mexico speelt dinsdag tegen het reeds gekwalificeerde Costa Rica en kan nu nog derde worden: eindigt de ploeg als vierde, dan wachten duels met Nieuw-Zeeland in de play-offs.

Verenigde Staten - Jamaica 2-0
Amerika was al zeker van deelname aan het WK en is na de 2-0 overwinning op Jamaica, dat nu definitief niet aanwezig zal zijn op het eindtoernooi in Brazilië, ook zeker van de groepswinst. Jürgen Klinsmann gaf veel reservespelers de kans en Amerika moest dan ook even op gang komen, maar een klein kwartier voor tijd opende Graham Zusi de score, door te profiteren van slecht verdedigingswerk van Jamaica. Drie minuten later verzorgde Jozy Altidore het slotakkoord. Amerika heeft nu in thuiswedstrijden in de kwalificatiereeks geen punt verspeeld en bovendien geen enkele tegentreffer gekregen.