voetbalzone

Pranjic baalt van ‘Braziliaan’ en beëindigt interlandcarrière Kroatië

Thijs Post28 sep 2012, 15:14
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2012, 15:14
Advertentie

Danijel Pranjic zal de vijftig interlands voor Kroatië niet gaan halen. De dertigjarige verdediger annex middenvelder van Sporting Portugal, die 45 officiële wedstrijden speelde voor zijn land, heeft bedankt als international. De reden daarvoor is bijzonder te noemen. Bondscoach Igor Stimac heeft Pranjic niet opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wales en Macedonië. De plaats van Pranjic wordt ingenomen door de in Brazilië geboren Sammir (speler van Dinamo Zagreb) en dat kan de ex-speler van sc Heerenveen niet hebben.

/

“Het was een lastige beslissing, maar dat Sammir wel bij de selectie zit en ik niet kan ik niet accepteren”, tekent persbureau Reuters op uit de mond van Pranjic. “Stimac vertelde me voor de eerste twee kwalificatiewedstrijden dat ik een rol zou spelen, maar dat is niet gebeurd. Ik heb niets persoonlijks tegen die jongen, maar ik kan dit niet accepteren.”

De dertigjarige vleugelspeler hoefde in de eerste twee wedstrijden, tegen Macedonië en België, ook al niet op te draven. Op het EK in Polen en Oekraïne speelde de ploeggenoot van Khalid Boulahrouz, Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel slechts 22 minuten.

Bezig met laden …