voetbalzone

Preciado haalt uit naar 'schoft' Mourinho: 'Ik zet hem bij de harde kern'

Daniel Cabot Kerkdijk12 nov 2010, 12:37
Laatst bijgewerkt: 12 nov 2010, 12:37
Advertentie

José Mourinho is pas een paar maanden werkzaam in Spanje, maar vrienden met Manolo Preciado zal hij ongetwijfeld nooit worden. De oefenmeester van Sporting Gijón, de komende tegenstander van Real Madrid, heeft vrijdag ongenadig hard uitgehaald naar de Portugees. "Mourinho is gespuis, een schurk, een schoft", vertelde Preciado zonder blikken of blozen. "Een slechte collega."

/

"Ik ben niet van zijn praktijken gediend", vertelde Preciado aan de verbouwereerde media in Spanje. "En dat zal ik hem ook in zijn gezicht zeggen." De boosheid van Preciado is deels te begrijpen. Mourinho verweet Preciado eerder dit seizoen dat hij Barcelona de overwinning cadeau had gegeven omdat hij tegen de Catalanen niet met zijn sterkste elftal was verschenen. Dat zit Preciado nog steeds bijzonder dwars.

"Een gebrek aan respect voor een bescheiden club als Sporting Gijón", vervolgde Preciado. "Dat was wellicht in het heetst van de strijd gezegd, maar het blijft een zeer vervelende opmerking. En desnoods een slechte grap." Mourinho zit vanwege een schorsing op de tribune. "Ik zou Mourinho bij de harde kern hebben gezet." Dat de persconferentie ongetwijfeld voor amok gaat zorgen, kon Preciado niet veel schelen. "Daarom heb ik mijn haren gekamd."

Bezig met laden …