voetbalzone

Premier League bekijkt financiële situatie Portsmouth opnieuw

Daniel Cabot Kerkdijk12 jan 2010, 22:39
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2010, 22:39
Advertentie

Portsmouth heeft bij de Premier League een verzoek ingediend het transferembargo op te heffen. De Zuid-Engelsen, momenteel de hekkensluiter van de Engelse competitie, hebben bij diverse clubs uitstaande schulden. "Portsmouth heeft ons van nieuwe informatie voorzien over hun schulden", stelt een zegsman van de Premier League. "We gaan die informatie nu verifiëren."

Als de Premier League niet overtuigd is van de argumenten van Portsmouth loopt de club een bedrag van circa acht miljoen euro mis. De twintig clubs ontvangen een bedrag deze week aan televisiegelden, maar de Premier League dreigt het deel van Portsmouth te gebruiken om openstaande schulden af te betalen.

De selectie van Portsmouth kreeg vorige week eindelijk hun salaris van de maand december ontvangen. Pompey staat voor ruim 40 miljoen euro in het krijt bij verschillende banken, maar toch is de club deze maand niet van plan om veel spelers te verkopen. "En we verkopen zeker geen voetballers onder de marktwaarde”, benadrukt bestuurslid Peter Storrie ter verduidelijking.

Bezig met laden …