voetbalzone

‘Premier League-club neemt contact op met Ajax over Brian Brobbey’

Wessel Antes20 jul 2023, 06:55
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2023, 06:55
Advertentie

Everton is geïnteresseerd in de diensten van Brian Brobbey, zo meldt journalist Vinny O'Connor van het Engelse Sky Sports. De spits van Ajax wordt nauwlettend gevolgd door The Toffees, die echter nog geen formeel bod hebben uitgebracht. Wel zouden de Amsterdammers op de hoogte zijn van de interesse vanuit Liverpool. Brobbey ligt in de Johan Cruijff ArenA nog vast tot medio 2027 en is volgens Transfermarkt zo'n 12 miljoen euro waard. Vorige zomer maakte Ajax ruim 16 miljoen euro over aan RB Leipzig om het zelfopgeleide jeugdproduct terug te halen.

Everton eindigde in het afgelopen seizoen op een teleurstellende zeventiende plek in de Premier League, twee punten boven de degradatiestreep. The Toffees wisten het net slechts 34 keer te vinden, wat alleen Wolverhampton Wanderers slechter deed (31 doelpunten). Manager Sean Dyche is dan ook op zoek naar nieuwe doelpuntenmakers en heeft zijn oog laten vallen op Brobbey. Everton heeft de interesse kenbaar gemaakt aan Ajax, dat nog geen officieel bod ontving. In Engeland zou Brobbey moeten gaan concurreren met Dominic Calvert-Lewin, Neal Maupay en Thomas Cannon.

Van Ajax is bekend dat de club op zoek is naar een concurrent voor Brobbey, die nog altijd niet de onbetwiste eerste spits is in Amsterdam. Daarbij lijkt de recordkampioen van Nederland op zoek naar een lange aanvalsleider. Ajax zag met Lorenzo Lucca de reservespits van het afgelopen seizoen terugkeren naar Italië en Christian Rasmussen lijkt nog niet klaar om zijn rol over te nemen. De Amsterdammers zouden hebben geïnformeerd naar Sevilla-spits Rafa Mir, die een dienstverband bij andere clubs in LaLiga echter meer ziet zitten.

Brobbey kwam tot dusver in 76 officiële wedstrijden in actie voor Ajax, waarin hij goed was voor 27 doelpunten en 7 assists. Zijn eerste buitenlandse avontuur, in de Bundesliga, liep in het seizoen 2021/22 op niets uit. Brobbey kwam tijdens de eerste seizoenshelft slechts veertien keer in actie voor Leipzig en wist enkel drie assists af te leveren. Scoren deed de Nederlands jeugdinternational in Duitsland niet. Ajax nam de rechtspoot in de tweede seizoenshelft op huurbasis over van Leipzig, waarna hij vorige zomer werd teruggekocht voor ruim 16 miljoen euro. Een extra pijnlijk detail is dat hij een jaar eerder transfervrij overstapte naar de Red Bull Arena.

Bezig met laden …