voetbalzone

'Premier League is mooi, het is daar makkelijker voor een spits dan in Italië'

Matthijs van Laar16 dec 2015, 15:49
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2015, 15:49
Advertentie
voetbalzone

Stevan Jovetic keerde afgelopen zomer terug in Italië, nadat een avontuur bij Manchester City uitliep op een fiasco. De spits uit Montenegro stond twee jaar onder contract bij de Engelse grootmacht, maar kwam in die periode niet verder dan 1.748 minuten wedstrijdvoetbal. Bij Internazionale heeft hij de spelvreugde weer hervonden.

De 26-jarige aanvaller, die wordt gehuurd, was dit seizoen in twaalf wedstrijden in de Serie A al goed voor vier goals en twee assists. Hij zegt niet precies te weten waarom het bij City niet lukte. “Ik vind de Premier League een mooie competitie, het is daar makkelijker voor een spits dan in Italië. Hier krijg je bijna geen ruimte”, aldus Jovetic

“Mijn relatie met coach Manuel Pellegrini was goed, we hebben nooit ruzie gehad”, vertelt hij verder in gesprek met Undici. “Ik vond wel dat ik meer had moeten spelen. Dat vond ik toen en dat vind ik nu nog steeds. Als ik fit was kreeg ik geen echte kans, als ik scoorde werd ik na een uur weer gewisseld. Dan is het gewoon heel lastig om jezelf echt te bewijzen.”

Bezig met laden …