Premier League kent weer drie koplopers na bizarre eerste helft Liverpool

Dominic Mostert29 okt 2016, 20:21
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2016, 20:21

Liverpool blijft meedraaien in de top van de Premier League. Het team van Jürgen Klopp speelde zaterdagavond een tumultueuze wedstrijd op bezoek bij Crystal Palace, die winnend werd afgesloten: 2-4. The Reds komen in puntenaantal weer op gelijke hoogte met medekoplopers Manchester City en Arsenal: de drie topclubs hebben 23 punten verzameld na tien duels. Georginio Wijnaldum viel een kwartier voor tijd in bij de bezoekers.

/

Het was een veelbewogen eerste helft op Selhurst Park, met hoofdrollen voor James McArthur en Dejan Lovren. Het eerste doelpunt kwam echter niet van een van beiden, maar werd gemaakt door Emre Can. Philippe Coutinho zag Alberto Moreno vrijstaan op de linkerflank en bediende zijn ploeggenoot met een heerlijk lobje. Moreno vond op zijn beurt Emre, die met een van richting veranderd schot voor de 0-1 zorgde. De gelijkmaker volgde al gauw na een afschuwelijke blunder van Lovren. De verdediger probeerde de bal weg te werken, maar schoot het leer zonder bestemming de lucht in. McArthur profiteerde en kopte over de uitgekomen keeper Loris Karius.

Lovren zat niet bij de pakken neer, maar kende juist een comeback als uit een sprookjesboek. Drie minuten na zijn beschamende flater kopte de verdediger uit een corner van Coutinho de 1-2 binnen. Lang kon hij daar niet van genieten, want een strakke voorzet van Wilfried Zaha vanaf de rechterflank belandde op het hoofd van opnieuw McArthur. Weer was hij Karius de baas met een kopbal: 2-2. Het spektakelstuk dat de eerste helft heette was echter nog niet voorbij. Op slag van rust scoorde Liverpool opnieuw uit een hoekschop, wat het normaliter zelden doet. Ditmaal mocht de vrijstaande Joël Matip springen en knikken.

/

De doelpuntenproductie van de eerste 45 minuten stokte dus bij vijf: het werd de meest doelpuntrijke eerste helft van dit Premier League-seizoen. Tussen al het geweld was de rol van Christian Benteke, in augustus van Liverpool naar Palace vertrokken, bescheiden. Kort na de onderbreking was de Belg echter tweemaal dichtbij; Karius voorkwam beide keren een gelijkmaker. Verder was het tweede bedrijf een stuk minder spectaculair dan de eerste 45 minuten. Er kwam nog wel een doelpunt bij. Palace, dat in de tweede helft de betere partij was, kende een moment van zwakte en stond Jordan Henderson toe om Roberto Firmino uit te zoeken met een heerlijke steekpass. Firmino stond plots vrij voor keeper Steve Mandanda en stiftte binnen.