voetbalzone

Premier League legt armlastig Portsmouth nieuwe boete op

Matthijs van Laar22 mrt 2010, 14:28
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2010, 14:28
Advertentie

De Premier League heeft de financiële sores van Portsmouth nog verder aangedikt. De organisatie legde de hekkensluiter namelijk een boete van 1.2 miljoen euro op voor het breken van diverse regels en afspraken. Eén daarvan is het keer op keer veel te laat betalen van de salarissen van het personeel, waaronder de spelersgroep.

/

Het geld zal direct worden afgetrokken van de nog te innen TV-gelden. Dat betekent dat de officieel failliet verklaarde club dat bedrag niet kan gebruiken om de schuldenlast van bijna tachtig miljoen euro te verminderen. Een nieuwe tegenvaller, nadat Pompey vorige week ook al negen punten in mindering kreeg als straf voor het wanbeleid.

Dat betekent dat de Zuid-Engelsen momenteel veertien punten achterstaan op West Ham United, dat de veilig zeventiende plek bezet. De BBC had overigens ook nog positief nieuws. Grootbeheerder Rob Lloyd zou de Britse staatsomroep namelijk hebben laten weten dat hij erover nadenkt om de club over te nemen.

Het ‘Probleem-Dindane’
Overigens kan Portsmouth de Ivoriaanse aanvaller Aruna Dindane niet meer opstellen. De speler wordt gehuurd van het Franse RC Lens, maar bij het sluiten van die overeenkomst is vastgelegd dat de Engelsen vier miljoen euro over moeten maken wanneer Dindane een bepaald aantal wedstrijden heeft gespeeld. Mocht de spits nog één keer in actie komen, dan treedt die clausule in werking. “We kunnen op dit moment geen vier miljoen betalen” reageerde coach Avram Grant zondag.

Bezig met laden …