voetbalzone

Premier League-official luidt noodklok: 'Geen tweede Wimbledon worden'

Matthijs van Laar14 okt 2012, 14:01
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2012, 14:01
Advertentie
/

De organisatie achter de Premier League vreest voor de toekomst van het Britse voetbaltalent. Clubs uit de hoogste voetbalafdeling hebben dusdanig veel geld tot hun beschikking, dat het geen kunst is om sterren uit het buitenland weg te kopen die meteen inzetbaar zijn. Dat gaat ten koste van de eigen aanwas, zo weet Ged Roddy, die namens de Premier League verantwoordelijkheid is voor de ontwikkeling van talentvolle jeugd.

Als clubs uit zichzelf niet kiezen voor spelers uit de eigen opleiding, dan moet er naar een andere oplossing worden gezocht, zo meent Roddy. Hij oppert in The Independent het plan om clubs te gaan betalen wanneer zij spelers jonger dan 21 jaar van Britse komaf opstellen. Het afgelopen seizoen kwamen slechts 43 under 21-spelers in actie op het hoogste niveau. Een dieptepunt.

Volgens Roddy moet de Premier League ervoor waken ‘geen tweede Wimbledon te worden’. “We hebben de beste competitie ter wereld in onze voortuin, maar straks spelen er nauwelijks Britten meer bij onze clubs.” Een manier om het plan te financieren is volgens hem een gedeelte van de tv-gelden in te zetten. De organisatie achter de populaire competitie is zich ervan bewust dat het om een ‘substantieel bedrag’ zal moeten gaan om clubs mee te krijgen.

Bezig met laden …