voetbalzone

Preses AEK stapt op na zwaar bevochten zege

03 nov 2008, 07:11
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2008, 07:11
Advertentie
Demis Nikolaidis is zondag afgetreden als voorzitter van AEK Athene. De hoogste sportbestuurder van de hoofdstedelingen, die aanvankelijk in mei zijn functie zou neerleggen, kon zich niet vinden in de houding van het thuispubliek in het duel met Asteras (2-1). De overwinning kwam pas in de allerlaatste seconde tot stand.

De resultaten in eigen land zijn niet bijster positief. Na acht speeldag bedraagt de achterstand op aartsrivaal en koploper Olympiakos Piraeus al zes punten. Daarnaast blameerde de club zich met een doelpuntrijk gelijkspel (3-3) tegen promovendus Thrasivoulos en speelt de voormalig Champions League-deelnemer uiterst belabberd.

Het was daarom niet verwonderlijk dat de supporters de spelers, ondanks de winst op Asteras, voorzagen van een fluitconcert. Dit was tegen het zere been van Nikolaidis. "Ik had nooit verwacht dat mijn zwartste dag uit mijn voorzitterschap bij AEK na een overwinning zou zijn", vertelde de oud-international na afloop. "Tegen Thrasivoulos speelden we slecht, maar tegen Asteras was dat geheel het tegenovergestelde."

"We hebben voor de laatste meter gestreden, goed gespeeld en in de slotfase gewonnen. Ik snap niet waarom de supporters fluiten. Zij zien trainer Giorgos Donis en mij als hun grote vijand. Ik hoop met mijn vertrek daar verandering in te brengen", aldus Nikolaidis. De 35-jarige Griek, goed voor 52 interlands, speelde in zijn actieve carrière zeven seizoenen voor AEK en tevens één jaar bij Atlético Madrid.
Bezig met laden …