voetbalzone

President Bolivia deelt knietje uit in wedstrijd tegen politieke tegenstander

Erik van Dam05 okt 2010, 10:17
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2010, 10:17
Advertentie

De Boliviaanse president Evo Morales heeft zich van een opmerkelijke kant laten zien in een voetbalwedstrijd in de hoofdstad La Paz. Morales meldde zich voor wat een vriendschappelijk onderonsje moest zijn, tijdens de ingebruikneming van een nieuw stadion in La Paz. Hij liet zich echter gaan en deelde een gemeen knietje uit aan Daniel Cartagena, een speler in het team van zijn politieke tegenstander.

/

In Zuid-Amerika spreekt men schande van de gebeurtenis en herhaalt men de beelden voortdurend op de televisie. Het voorval had zondag plaats; Morales (met nummer 10 op het shirt), een erkend voetbalfanaat, speelde met zijn team van bodyguards tegen een team waar zijn politieke tegenstander Luis Revilla in meespeelde. Na wat glimlachen en handen drukken ging de wedstrijd van start, maar na vijf minuten bezeerde Cartagena de president met een actie.

Dat was letterlijk tegen het zere been van 's lands leider. Morales haalde verhaal bij Cartagena en deelde hem een knietje uit op een nogal gevoelige plek. Cartagena stortte naar adem happend neer, maar niemand durfde de president aan te spreken op zijn gedrag. Volgens diverse media staat hij bekend als een man die weinig tegenspraak duldt.

De wedstrijd eindigde overigens in 4-4 en met aan beide kanten een man minder; Cartagena kreeg nog rood, evenals een bodyguard van de president. Morales toonde zich na afloop allesbehalve schuldbewust. “Ik speelde de bal en ineens kreeg ik een dreun. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt.” Revilla, de leider van het andere team, deed het incident af met de opmerking: “Dit was een wedstrijd en op het veld zijn we nu eenmaal allemaal spelers.”

Bekijk hier het incident tussen Evo Morales en Daniel Cartagena:

Bezig met laden …