voetbalzone

President overtuigde Eto'o: 'Zijn wens dat ik terugkeer'

Thijs Post08 okt 2013, 18:40
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2013, 18:40
Advertentie

Samuel Eto’o had besloten om nooit meer voor de nationale ploeg van Kameroen uit te komen, maar de 32-jarige spits van Chelsea is teruggekomen op dat besluit. De aanvaller heeft zich, met het oog op de allesbeslissende play-offs met Tunesië, weer beschikbaar gesteld. Kameroen zette grof geschut in om dat mogelijk te maken.

/

Eto’o ontving een verzoek van president Paul Biya van Kameroen. “Het is zijn wens dat ik terugkeer in de nationale ploeg”, aldus Eto’o, die onlangs in de hoofdstad Yaoundé om tafel zat met een delegatie van de president. Na het nemen van zijn beslissing werd de aanvaller van Chelsea direct opgeroepen door bondscoach Volger Finke.

Het is niet voor het eerst dat president Biya zich bemoeit met de nationale ploeg. Eerder wist hij legende Roger Milla te overtuigen om in actie te komen op het WK van 1990. Eto’o heeft een turbulente relatie met de voetbalbond van zijn land. Zo ging hij in 2011 in staking en werd hij voor vijftien wedstrijden geschorst (die schorsing werd teruggebracht tot acht duels) en daarna weigerde hij enkele maanden voor zijn land te spelen.

Bezig met laden …