voetbalzone

President Peru: 'Ontsla de bondscoach'

23 jun 2008, 15:59
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2008, 15:59
Advertentie
In Peru is men kapot van de 6-0 verliespartij van afgelopen week tegen Uruguay. De Zuid-Amerikanen werden volledig van de mat gespeeld in de strijd om kwalificatie voor het WK in 2010 en hebben hun hevige kritieken geuit op Chemo del Solar, coach van het team.

Ook de Peruvaanse president, Alan Garcia, is helemaal kapot van de verliespartij. De leider van het land liet zich tegenover de landelijke media helemaal gaan en maakte gehakt van de huidige bondscoach. "Ik ben niet degene die erover gaat, maar ik zou de officials van de Peruvaanse voetbalbond adviseren om Del Solar de laan uit te sturen."

"Dit was een schandalige vertoning. Het Peruvaanse volk heeft recht op een goede verklaring voor dit verlies. Wanneer ik op straat rondloop, hoor ik veel mensen jammeren over dat ze bang zijn dat Peru het WK 2010 niet zal gaan halen. Het volk wil weten of dit het juiste beleid is om een kwalificatie voor het aankomende WK af te dwingen."

De president zou precies weten waar het probleem ligt. De coach zou volgens de politicus totaal geen controle meer hebben over zijn huidige selectie. Hij twijfelt nog of hij direct contact met de Peruvaanse voetbalbond zal leggen om te praten over de coach.
Bezig met laden …