voetbalzone

‘Preud’homme als de nieuwe trainer van Standard zou ideaal zijn’

Robert Smid11 jun 2011, 14:30
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2011, 14:30
Advertentie

Niets is al officieel, maar FC Twente lijkt op zoek te moeten naar een nieuwe trainer nu Michel Preud’homme waarschijnlijk zal vertrekken. De Belgische oefenmeester staat in de nadrukkelijke belangstelling van Al Shabab uit Saoedi-Arabië, een club waar hij miljoenen kan verdienen. De transfer is al bijna rond, maar desondanks denken ook andere clubs aan Preud’homme.

Zo ook Standard Luik. De club lijkt binnenkort te worden overgenomen door een externe partij en is druk in onderhandeling met onder meer de Nederlandse investeringsmaatschappij Value 8. Wanneer Value 8 eigenaar wordt van de club, dan is duidelijk hoe men op technisch vlak verder wil met de club. Daarbij zou Preud’homme een centrale rol moeten gaan spelen.

“De nieuwe trainer moet bij Standard passen. Michel Preud'homme zou ideaal zijn. Een akkoord met Al Shabab? Dat is niet officieel. Soms kiezen mensen niet voor het geld”, aldus Peter Paul de Vries, CEO van Value 8, aan de Gazet van Antwerpen. Hij benadrukte daarbij dat als Preud’homme niet komt, hij niet per se een Nederlandse trainer wil halen.

Momenteel is Value 8 druk in onderhandeling om een meerderheidsaandeel van Standard te kopen, maar er is concurrentie van een andere geïnteresseerde. Value 8 wil van Standard in elk geval weer een vaste topclub maken. “Wij willen Standard omdat het een topclub is. Ze hebben een rijk verleden, veel fans, een mooi stadion en een schitterende jeugdacademie. Bovendien is er nog ruimte voor progressie.”

Bezig met laden …