voetbalzone

Preud'homme overweegt spelers van Gent mee te nemen naar Twente

Bart Kruyt25 mei 2010, 10:43
Laatst bijgewerkt: 25 mei 2010, 10:43
Advertentie

Michel Preud’homme sluit niet uit dat hij enkele spelers van AA Gent meeneemt naar FC Twente. De voormalig doelman werkte twee jaar bij de Belgische club en zag enkele spelers zich goed ontwikkelen. “Ik kan daar nu niet over praten, dat is werk voor de volgende dagen. Maar het gaat natuurlijk in die richting, dat weet iedereen”, zegt Preud’homme in Het Nieuwsblad.

/

“Dat de kampioen van Nederland zijn boodschappen in België komt doen, daar ben ik redelijk trots op”, vervolgde de coach. “Dikwijls is het de omgekeerde weg en hengelen Belgische clubs naar Nederlandse coaches. Het succes van Belgische coaches in het buitenland bewijst dat er hier wel degelijk kwaliteit zit. Eric Gerets is een voorbeeld voor alle Belgische trainers.”

Gerets werkte jarenlang bij PSV, maar ging vervolgens toch weer naar een ander land. Preud’homme weet niet of hij Twente als een tussenstap moet zien: “We zullen zien. Ik ga altijd naar een club op het gevoel. Dikwijls nam ik de juiste beslissing. Toen ik vertrok van Standard, moest ik soms horen: ‘hij is gek, hij vertrekt terwijl hij een ploeg gebouwd heeft voor de Champions League. Hij is bang van de Champions League’. Neen, ik was daar niet bang van, anders koos ik nu niet voor Twente.”

Bezig met laden …