voetbalzone

Preud'homme: 'Spelers AA Gent hebben geschiedenis geschreven'

Daniel Cabot Kerkdijk16 mei 2010, 09:18
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2010, 09:18
Advertentie

AA Gent veroverde zaterdagavond in het Koning Boudewijnstadion de Belgische beker. De Buffalo's wonnen in de finale overtuigend van een aanvallend machteloos Cercle Brugge: 3-0. Elimane Coulibaly opende de score tien minuten voor rust. De beslissing viel pas in de slotfase door treffers van Mbaye Leye en invaller Christophe Grondin. Voor Gent, dat komend seizoen met Anderlecht in de voorronde van de Champions League speelt, was het pas de derde zege in het bekertoernooi. Eerder hadden de Oost-Vlamingen succes in 1964 en 1984.

Michel Preud'homme was uiteraard tevreden na de bekertriomf. "Toch hebben we niet onze beste wedstrijd gespeeld", stelde de oefenmeester van AA Gent. "Cercle zette ons in het begin goed vast en dan moet je oplossingen zoeken. We hebben wel heel volwassen gespeeld. We hebben gewacht op de juiste momenten en zelf niets weggegeven. De ploeg toonde veel maturiteit en was ook fysiek bijzonder sterk. Dit is een schitterende overwinning en een schitterend seizoenseinde. Vandaag (zaterdag, red.) hebben de spelers geschiedenis geschreven voor AA Gent."

Collega Glen De Boeck gaf toe dat Gent de verdiende laureaat was. "De beste heeft gewonnen", opende De Boeck. "Gent blies vorige week in de competitie Club Brugge nog weg (6-2, red.) en dan weet je dat je top moet zijn om iets te kunnen rapen. Te veel jongens speelden echter onder hun niveau, al kan dat uiteraard ook te maken hebben met de sterkte van de tegenstander. We zijn ook moeilijk aan voetballen toegekomen. Gent was zowel fysiek als voetballend de betere ploeg. Uiteraard ben ik ontgoocheld over deze nederlaag, maar tegelijk ben ik ook trots op hetgeen Cercle dit seizoen gepresteerd heeft."

Bezig met laden …