voetbalzone

Preud’homme: ‘We hadden Ajax meer pijn moeten doen’

Erik van Dam31 jul 2010, 22:58
Laatst bijgewerkt: 31 jul 2010, 22:58
Advertentie

Michel Preud’homme beleefde zaterdag een heuglijk debuut als trainer van FC Twente. Na een serie van oefenwedstrijden coachte de Belg zijn nieuwe ploeg direct naar winst in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax. Hij verklaarde zich voor de camera’s van SBS 6 dan ook tevreden, al had er volgens Preud’homme meer in gezeten.

/

“Dit is leuk voor het vertrouwen”, liet de van AA Gent overgekomen coach weten na de winst. Hij bezorgde FC Twente voor het eerst de prijs die het zaterdag pakte. Ook Preud’homme zag tegen een Ajax een ploeg die sterk aan de wedstrijd begon. “We hebben toen enkele mooie kansen gecreëerd. Het had meer dan 0-1 kunnen zijn”, aldus de oefenmeester. Luuk de Jong scoorde al vroeg; Ajax kwam de goal niet meer te boven.

Over de manier waarop zijn ploeg het duel uitspeelde was de Belg minder tevreden, erkende hij na de triomf. “De tweede helft hebben we te gecontroleerd gespeeld. We hadden Ajax meer pijn moeten doen”, aldus Preud’homme. Op de officiële website van zijn club voegde hij daar nog aan toe: "Deze zege geeft ons veel vertrouwen en ik ben erg blij voor de club en voor de spelers met deze trofee. Voor een club die net begonnen is met het winnen van prijzen, is elke beker er één om te koesteren." Over zes dagen wacht de eerste competitiewedstrijd. FC Twente gaat dan op bezoek bij Roda JC.

Bezig met laden …