voetbalzone

'Preud'homme ziet in voormalig pupil Rosales ideale opvolger Stam'

Daniel Cabot Kerkdijk13 jul 2010, 10:12
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2010, 10:12
Advertentie

Na Michel Preud'homme bewandelt mogelijk ook een speler van AA Gent de weg naar FC Twente. Het Nieuwsblad meldt dat de Tukkers in verdediger Roberto Rosales de ideale opvolger van Ronnie Stam zien. Stam staat in de belangstelling van Ajax, waar hij een eventueel vertrek van Gregory van der Wiel moet opvangen.

/

Volgens diverse media heeft Ajax bij Stam gepolst wat hij van een overstap naar Amsterdam vindt. Hierop antwoordde de 26-jarige verdediger naar verluidt positief. Het grootste obstakel lijkt het transferbedrag. Stam heeft in Enschede nog een contract voor twee seizoenen, zonder gelimiteerde transfersom.

Bij een vertrek naar het buitenland zou de vleugelverdediger ongeveer drie miljoen euro moeten opbrengen. Bij een transfer binnen de landsgrenzen zou dit bedrag beduidend hoger liggen, omdat de regerend landskampioen de concurrentie niet wil versterken. Stam speelde eerder in het shirt van NAC Breda.

Rosales (21) heeft er inmiddels al drie seizoenen in Gent opzitten. De verdediger, die inmiddels veertien interlands voor Venezuela heeft afgewerkt, heeft nog een contract tot volgend jaar zomer. De Zuid-Amerikaan werd enkele weken geleden al met de Enschedeërs in verband gebracht.

Bezig met laden …