voetbalzone

Primera División eindelijk compleet na laatste duel van seizoen in Spanje

Matthijs van Laar21 jun 2015, 20:56
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2015, 20:56
Advertentie

In Nederland beginnen clubs langzaam maar zeker aan de voorbereiding op het nieuwe voetbaljaar, maar in Spanje is het seizoen 2014/15 nu pas ten einde. Zondagavond werd duidelijk dat Las Palmas zich als laatste bij de twintig clubs in de Primera División mag voegen. De club van Gran Canaria rekende in de play-offs af met Real Zaragoza.

Waar de eilandbewoners een jaar geleden nog in de blessuretijd van de laatste play-offwedstrijd promotie naar de hoogste afdeling lieten glippen, lukte het los Amarillos dit keer wel. Las Palmas poetste zondag een 3-1 nederlaag uit het heenduel met Zaragoza weg en won, met 2-0. De club keert daarmee na dertien jaar terug op het hoogste niveau in Spanje.

Eerder verzekerden Sporting Gijón en Real Betis zich al van promotie naar La Liga. De nieuwe club van Rafael van der Vaart deed dat als winnaar van de Segunda División, Gijón eindigde als tweede. Naast Real Zaragoza en winnaar Las Palmas streden ook Girona en Real Valladolid mee in de play-offs om promotie.

Bezig met laden …