voetbalzone

Primera División krijgt debutant: 'We moeten onszelf knijpen om dit te geloven'

Bart Kruyt25 mei 2014, 23:22
Laatst bijgewerkt: 25 mei 2014, 23:22
Advertentie

SD Eibar heeft geschiedenis geschreven. De ploeg van Gaizka Garitano won zondagavond met 1-0 van Alavés en omdat Las Palmas onderuit ging tegen Recreativo Huela, promoveert Eibar voor het eerst in de 75-jarige clubgeschiedenis naar de Primera División. Deportivo la Coruña lijkt de tweede promovendus te worden; de derde moet uit de play-offs komen.

In de Segunda División zijn er nog twee wedstrijden te spelen, maar Eibar weet na zondagavond dat het sowieso bij de bovenste twee zal eindigen. De bescheiden Baskische club, die in een stadion speelt waar 5.250 toeschouwers in kunnen, speelt daardoor volgend seizoen tegen clubs als Real Madrid, Atlético Madrid en Barcelona.

"We moeten onszelf knijpen om dit te kunnen geloven", jubelde voorzitter Álex Aranzábal. Zijn club heeft als een van de weinige Spaanse verenigingen geen schulden. In de selectie van Garitano zitten bijna alleen maar Spanjaarden: Eibar heeft alleen een Argentijnse doelman en een Braziliaanse middenvelder op de loonlijst staan.

Bezig met laden …