voetbalzone

'Primera División ontkomt niet aan matchfixing: wedstrijden zijn gekocht'

Peter Nusselder16 jan 2013, 09:50
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2013, 09:50
Advertentie

Nadat al in diverse Europese competities sprake is geweest van (beschuldiging van) matchfixing is ook de Primera División aan de beurt. Volgens Javier Tebas, de vicevoorzitter van de hoogste Spaanse divisie, vindt ook in zijn competitie omkoping plaats. Er wordt momenteel bewijs verzameld.

In eerste instantie gaat het bijvoorbeeld om Real Zaragoza, dat afgelopen seizoen volgens sommigen op verdachte wijze aan degradatie naar de Segunda División ontsnapte. Voorzitter Álvaro Cervera van Racing Santander, dat wél degradeerde, en zijn collega Quique Pina van Granada zijn ervan overtuigd dat er in Zaragoza dingen zijn gebeurd die niet door de beugel. Ook Tebas is duidelijk.

“Wedstrijden zijn gekocht”, tekenen Spaanse media op uit de mond van de vicepreses van de Primera División. “Matchfixing bestaat, maar er is wel bewijs nodig om een club te kunnen straffen. We zijn er nu mee bezig, want we weten dat het heeft plaatsgevonden. Al zou het maar om één wedstrijd gaan, dan nog kunnen we wat mij betreft spreken van een schandaal”, stelt Tebas.

Bezig met laden …