Primera División-verrassing wint weer en zit Real Madrid op de hielen

Bart Kruyt04 jan 2013, 22:50
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2013, 22:50

Real Betis presteerde opvallend sterk in de eerste seizoenshelft en is goed uit de winterstop gekomen. De ploeg van Pepe Mel boekte vrijdagavond de tiende overwinning van dit voetbaljaar, door het Real Zaragoza van verdediger Glenn Loovens met 1-2 te verslaan. Betis heeft nu evenveel punten als Málaga en slechts twee punten minder dan Real Madrid, dat nog wel een duel tegoed heeft.

/

Betis verdeelde de doelpunten die het maakte in Zaragoza over beide speelhelften. De eerste vijfenveertig minuten leken zonder treffers te gaan eindigen, maar kort voor het rustsignaal opende Ruben Castro toch te score. De aanvaller werd de diepte in gestuurd en schoof zijn tiende doelpunt van dit seizoen binnen.

Zaragoza moest in de achtervolging, maar kreeg twaalf minuten in de tweede helft het volgende doelpunt om de oren. Jorge Molina onderschepte een slechte pass van Álvaro González en sprintte op Roberto Jiménez af, waarna hij González uitkapte en de 0-2 binnenschoof. Zaragoza deed nog wel wat terug via Francisco Montanes (een schot van rand zestien), maar Betis nam de drie punten mee naar Sevilla.