voetbalzone

Promes geweigerd voor vlucht Rusland bij grenscontrole in Dubai; reden onbekend

Mart van Mourik29 feb 2024, 16:33
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 20:22
Advertentie

Quincy Promes is in Dubai geweigerd bij de grenscontrole. De aanvaller van Spartak Moskou verbleef afgelopen maand in de Verenigde Arabische Emiraten, onder meer vanwege het trainingskamp dat zijn club afwerkte. Het lijkt erop dat hij donderdagavond alsnog op het vliegtuig mag stappen.

Vanwege de aanstaande competitiestart zou Promes donderdagochtend terugvliegen naar Rusland, maar in tegenstelling tot zijn ploeggenoten werd hij niet toegelaten tot de vlucht, zo melden diverse Russische media.

Wat de exacte reden van de ontzegging van toegang tot de vlucht is, is vooralsnog onbekend. Wel weten de Russische media te melden dat Promes in ieder geval niet geweigerd is vanwege zijn recente veroordelingen in Nederland.

Het lijkt erop dat de voormalig Ajacied later op de donderdag dus wel in Sint-Petersburg kan aansluiten bij zijn ploeggenoten. Daar neemt Spartak het komend weekend namelijk op in het openingsduel van de competitie tegen Zenit Sint-Petersburg.

Onlangs werd bekend dat de buitenspeler van Spartak Moskou veroordeeld werd tot zes jaar gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij de invoer van ruim 1.350 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen. Promes kreeg in juni 2023 bovendien al 1,5 jaar celstraf voor het neersteken van een neef tijdens een familiefeest in Abcoude.

Nederland heeft geen uitleveringsverdrag met Rusland, waardoor hij niet gearresteerd kan worden. Aangezien er ook geen uitleveringsverdrag met de Verenigde Arabische Emiraten bestaat, kon Promes ‘gewoon’ aanwezig zijn bij het trainingskamp.

Op verzoek van Nederland worden er incidenteel wel aanhoudingen verricht in de oliestaat, zoals in het geval van crimineel Ridouan Taghi en zijn zoon.

Bezig met laden …