voetbalzone

Promes zet loopbaan niveau lager voort bij Telstar

20 aug 2009, 15:32
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2009, 15:32
Advertentie
Telstar heeft zich voor twee seizoenen verzekerd van de diensten van Jerold Promes. De 25-jarige verdediger stond vorig seizoen onder contract bij Sparta Rotterdam, maar kreeg daar te horen dat hij mocht vertrekken. Promes trainde al een tijdje mee bij de Jupiler League-club.

Telstar is zeer content met het aantrekken van Promes. “Met Jerold halen we een speler binnen van Eredivisieniveau”, stelt algemeen directeur Pieter de Waard op de officiële website van de club. De cijfers geven hem gelijk; Promes kwam de voorbije twee jaar tot 39 optredens in de Eredivisie namens Sparta; daarin scoorde hij één keer.

Voor zijn periode in Rotterdam stond de verdediger onder contract bij RKC Waalwijk, dat hem overnam van Ajax. Daar genoot de geboren Amsterdammers zijn jeugdopleiding. In Waalwijk speelde hij slechts zeven duels. “Telstar is een club in ontwikkeling, onder meer gezien het samenwerkingsverband met AZ. Ik kijk ernaar uit om het binnen het team daaraan een bijdrage te leveren”, laat Promes weten.
Bezig met laden …