voetbalzone

‘Promotie zou een kleine ramp zijn, het maakt het bestuur ongelukkig’

Gijs Freriks08 apr 2018, 22:15
Laatst bijgewerkt: 08 apr 2018, 22:15
Advertentie

De supporters van Telstar mogen blijven dromen van promotie naar de Eredivisie. De club uit Velsen-IJmuiden staat zesde en maakt zodoende een goede kans op deelname aan de play-offs in de Jupiler League. Voorzitter Pieter de Waard hoopt echter dat De Witte Leeuwen gewoon op het tweede niveau blijven voetballen.

Promotie zou volgens De Waard ‘een kleine ramp’ zijn, zo vertelt hij aan FOX Sports: “Ik ben zowel een supporter als bestuurder van Telstar. De supporter staat te trappelen om naar de Eredivisie te gaan en de bestuurder krijgt daar een hoop hoofdpijn en slapeloze nachten van. Als supporter is het geweldig, maar als bestuurder moet je in twee maanden de club rijp maken voor de Eredivisie.”

Dat is volgens de preses a hell of a job: “Ik ben bij FC Dordrecht geweest, bij Ad Heijsman (voormalig voorzitter van Dordrecht, red.). Die zat regelmatig met zijn handen in het haar, want er komt gewoon heel veel op je af. We gaan het flikken. Geen enkel probleem, maar de supporter is dolgelukkig en de bestuurder ongelukkig.”

Telstar speelde van 1965 tot 1978 op het hoogste niveau en de beste prestatie die men sindsdien haalde, was de vierde plaats in de tweede afdeling in 1982. De withemden eindigden vorig seizoen als zestiende en onder leiding van de 54-jarige trainer Mike Snoei doen zij in de huidige voetbaljaargang dus in de subtop mee. Telstar neemt het maandagavond op tegen FC Emmen, dat zevende staat en één punt minder heeft.

Bezig met laden …