voetbalzone

Promovendus Bari zet Ventura voor de groep

27 jun 2009, 22:07
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2009, 22:07
Advertentie
Giampiero Ventura is met onmiddellijke ingang de nieuwe hoofdtrainer van Bari. Dat meldt de recentelijk naar de Serie A gepromoveerde club zaterdag via de officiële kanalen. Ventura is de opvolger van Antonio Conte, die ondanks de promotie en een nieuwe overeenkomst besloot om op te stappen na een aanvaring met het bestuur.

Conte was het niet eens met de transferplannen van Bari. Bovendien zaten de club en de trainer niet op een lijn over de toekomst van de oefenmeester zelf. De voormalig middenvelder stond in mei nog op het kandidatenlijstje bij Juventus, maar besloot toentertijd om zijn aflopende contract in Bari met een contractjaar te verlengen.

Ventura (61) was afgelopen seizoen werkzaam bij Pisa, dat afgelopen seizoen naar de Serie C degradeerde. De degradatie maakte Ventura niet in levende lijve mee. Alhoewel de club zijn contract in januari tot medio 2011 verlengde, werd hij in april na vier nederlagen op rij de laan uitgestuurd. Hij stond ook op de loonlijst van Napoli en Udinese.
Bezig met laden …