voetbalzone

Promovendus Blackpool wil ondanks twaalf aanwinsten weer investeren

Matthijs van Laar03 okt 2010, 15:09
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2010, 15:09
Advertentie

Ian Holloway kan de aankomende wintertransferperiode weer een aantal versterkingen begroeten. De oefenmeester van Blackpool kreeg afgelopen zomer al veel nieuwe spelers ter versterking van zijn team, maar voorzitter Valery Belokon is nog niet uitgewinkeld. Als reden voor de zoektocht naar nieuwe aanwinsten wordt onder meer de veelbelovende start in de Premier League genoemd.

“We hebben tot dusverre nog niet al teveel geld uitgegeven, maar eerst moeten we het gevoel van het spelen in de Premier League nog ontwikkelen. En uiteraard moeten we als ploeg daarbij nog veel ervaring vergaren”, zo laat Belokon zich zondag in de Engelse media ontvallen. Blackpool begon voortvarend in op het hoogste podium van Engeland, maar is inmiddels teruggezakt tot de zestiende positie op de ranglijst.

De preses vervolgt: “Zodra we dat gedaan hebben, is de transfermarkt van januari inmiddels alweer geopend.” Belokon is dan ook een groot voorstander van het verspreiden van de aankopen gedurende het seizoen. “Het zou makkelijk zijn om in de zomer met geld te gaan smijten en in een later stadium minder, maar ik denk dat het beter is dat we nu een bedrag apart hebben gelegd, zodat we wat meer kunnen investeren nu we het ‘gevoel van de competitie’ hebben.”

Afgelopen zomer haalde de promovendus liefst twaalf versterkingen in huis. Onder meer de Ghanees Richard Kingson en oud-speler van FC Twente David Carney vonden hun weg naar Blackpool. Daartegenover stond het vertrek van een vijftal spelers, waaronder voormalig Heerenveen-verdediger Marcel Seip.

Bezig met laden …