Promovendus boekt record bij FC Köln; Matip viert eerste goal in 9,5 jaar

Gijs Freriks25 sep 2015, 22:30
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2015, 22:30

FC Köln is er niet in geslaagd om naar een gedeelde derde plaats te klimmen in de Bundesliga. De Geitenbokken kwamen vrijdagavond in het eigen RheinEnergieStadion niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Ingolstadt. De doelpunten vielen in het eerste kwart van de wedstrijd.

Anthony Modeste diende Ingolstadt dit seizoen het eerste tegendoelpunt in de eerste helft van een competitiewedstrijd toe. De 27-jarige Fransman kopte na tien minuten raak na een voorzet van Marcel Risse en is in zijn laatste acht officiële wedstrijden voor Köln nu betrokken geweest bij tien doelpunten: acht treffers en twee assists.

Na 21 minuten werd het gelijk: Marvin Matip scoorde met het hoofd en maakte zijn eerste Bundesliga-doelpunt in 9,5 jaar. In de laatste tien minuten kregen beide partijen via Matip en Yuya Osako nog kansen op de winnende treffer, maar Köln en Ingolstadt hielden elkaar in evenwicht. Ingolstadt vestigde bovendien een record, want nog nooit haalde een promovendus in de Bundesliga tien punten in de eerste vier uitwedstrijden van het seizoen.