Promovendus Brest pakt koppositie, Auxerre wint richting duel met Ajax

Erik van Dam30 okt 2010, 20:53
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2010, 20:53

Stade Rennes en Olympique Marseille, de nummers één en twee van Frankrijk, zouden elkaar op zaterdag ontmoeten en uitmaken wie het weekend afsloot als koploper. Zover kwam het niet; hun duel werd afgelast en Saint-Étienne en Stade Brest hadden dus de ideale kans zich voor even weer aan kop van de Ligue 1 te nestelen. De fantastisch presterende promovendus mocht de zesde zege in elf duels bijschrijven én daarmee de koppositie innemen; Mario Licka en Romain Poyet zorgden voor een 2-0 zege. Auxerre beleefde een goede generale repetitie voor het Champions League-duel met Ajax en won ook met 2-0.

/

Stade Brest – Saint-Étienne 2-0
De overwinning voor Stade Brest kwam tot stand in de tweede helft. In het Stade Francis-Le Bié drong Bruno Grougi een kwartier voor tijd door in het strafschopgebied, waarbij iemand van Saint-Étienne ten val kwam. Desondanks werd er niet gefloten en Licka maakte van de gelegenheid gebruik om Jérémie Janot te kloppen met een intikker. Direct moest Steeve Elana aan de andere kant ingrijpen, toen de gasten probeerden de achterstand ongedaan te maken. Brest schrok daar niet van en Poyet verdubbelde de voordelige stand, door Janot met een lobje te passeren.

Toulouse FC – RC Lens 1-1
Toulouse maakte op papier ook een kans om de koppositie in handen te nemen, maar moest daarvoor zelf wel winnen van Lens. Dat lukte niet; de punten werden gedeeld. Paulo Machado bracht zijn team na zes minuten al op een 1-0 voorsprong vanaf de strafschopstip. De positieve marge hield dik twintig minuten aan, maar toen tekende Alaeddine Yahia alweer voor de gelijkmaker. Voor nummer voorlaatst Lens een welkom punt in de strijd onderin, voor Toulouse een gemiste mogelijkheid het verschil met de top te doen verdwijnen.