voetbalzone

Promovendus Cardiff betaalt 8,5 miljoen euro voor eerste aanwinst

Peter Nusselder27 jun 2013, 15:03
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2013, 15:03
Advertentie

Het naar de Premier League gepromoveerde Cardiff City werd onlangs nog in verband gebracht met Lex Immers, maar nadat Feyenoord aangaf de aanvallende middenvelder niet kwijt te willen zocht de club uit Wales verder. Donderdag presenteerden the Bluebirds hun eerste aanwinst.

/

De twintigjarige Andreas Cornelius wordt overgenomen van FC Kopenhagen, meldt de promovendus op de officiële website. “Cardiff heeft overeenstemming met Kopenhagen bereikt over de transfer van Cornelius”, luidt het statement. “De aanvaller stapt na zijn medische keuring over naar onze club.” Hoewel Cardiff de hoogte van de transfersom niet openbaar maakt, weten Engelse media dat het om 8,5 miljoen euro gaat.

Cornelius heeft op twintigjarige leeftijd al zes interlands voor de nationale ploeg van Denemarken achter zijn naam, terwijl hij pas één volledig seizoen in de hoofdmacht heeft gevoetbald. Na zijn debuut in het seizoen 2011/12 kwam de aanvaller niet verder dan één wedstrijd. Tijdens de afgelopen jaargang speelde Cornelius 32 competitieduels voor Kopenhagen, waarin hij 18 keer scoorde.

Bezig met laden …