voetbalzone

Promovendus haalt na Kraft opnieuw speler weg bij Bayern München

Bart Kruyt21 mei 2011, 12:50
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2011, 12:50
Advertentie

Hertha BSC heeft de derde aanwinst voor het volgende seizoen binnen. De ploeg uit de hoofdstad, die als kampioen van de 2. Bundesliga terugkeert op het hoogste niveau van Duitsland, maakt zaterdag melding van de komst van Andreas Ottl. De middenvelder komt transfervrij over van Bayern München, waar zijn aflopende contract niet verlengd werd.

De 26-jarige Ottl is de tweede speler die de stap maakt van Bayern naar Hertha: eerder legde de promovendus al doelman Thomas Kraft vast als concurrent voor Maikel Aerts. Ook Christian Lell, die vorig jaar al werd vastgelegd, heeft een verleden bij Bayern. “Andreas Ottl is een ervaren speler en die kunnen we volgend jaar goed gebruiken”, meende voorzitter Michael Preetz.

Ottl is afkomstig uit de jeugdopleiding van Bayern en kwam het meest aan spelen toe in het seizoen 2006/07, toen hij 23 keer in de basis mocht beginnen. Vervolgens was hij echter vooral invaller en vorig jaar speelde Ottl al op huurbasis voor 1. FC Nürnberg. Dat de middenvelder zou vertrekken bij Bayern stond al vast: nu is dus ook bekend bij welke club hij verder gaat.

Bezig met laden …