voetbalzone

Promovendus Sankt Pauli haalt clubloze Volz op in Engeland

Daniel Cabot Kerkdijk15 jun 2010, 11:27
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2010, 11:27
Advertentie

Mauritz Volz zal de komende twee seizoenen voor Sankt Pauli uitkomen. De verdediger en voormalig jeugdinternational van Duitsland zal transfervrij overkomen van Ipswich Town, zo maakte de club middels de officiële website wereldkundig. Volz (27) is hiermee de derde versterking van de promovendus; eerder werden al Gerald Asamoah van Schalke 04 en Fin Bartels van Hansa Rostock overgenomen.

Of de Duitser in eigen land veel tot de verbeelding zal spreken is nog maar zeer de vraag. Volz speelde namelijk het overgrote deel van zijn loopbaan in Engeland. Via Arsenal en Wimbledon kwam hij uiteindelijk terecht bij Fulham en later Ipswich Town. Het afgelopen seizoen was Volz clubloos. De club uit Hamburg heeft een optie bedongen om de speler eventueel nog langer aan zich te verbinden, mocht de samenwerking wederzijds goed bevallen.

Aan het begin van zijn carrière verliet Volz Schalke voor de jeugdopleiding bij Arsenal. Daar haalde hij het echter niet tot de selectie. Uiteindelijk kwam hij bij Fulham terecht, waar hij 125 wedstrijden in de Premier League speelde. Aangezien zijn contract daar afliep verliet hij Craven Cottage voor een avontuur bij Ipswich Town in 2009, maar vanwege blessures kwam de mandekker daar nauwelijks in actie.

Bezig met laden …