Pröpper en Brighton spelen zich veilig dankzij stunt tegen United

Tim Siekman04 mei 2018, 22:51
Laatst bijgewerkt: 04 mei 2018, 22:51

Brighton & Hove Albion speelt volgend seizoen wederom in de Premier League. De ploeg van Chris Hughton wist vrijdagavond te winnen van Manchester United, waardoor the Seagulls met nog twee duels voor de boeg niet meer hoeven te vrezen: 1-0. Door de nederlaag kunnen belagers Liverpool en Tottenham Hotspur dit weekend United naderen in de Premier League.

De mannen van José Mourinho leken al na tweeënhalf minuut op voorsprong te komen doordat Marouane Fellaini een vrije trap van Marcus Rashford succesvol verlengde. De Belg stond echter in buitenspelpositie op het moment van spelen, waardoor de treffer werd afgekeurd. Later in de eerste helft had Rashford de kans om zijn ploeg de 0-1 te bezorgen, maar de Engelsman weifelde en zag de kans aan zich voorbij gaan.

De thuisploeg probeerde meerdere malen tot scoren te komen, onder anderen via Glenn Murray, maar de spits moest zijn meerdere erkennen in David de Gea. Tien minuten na de rust kwam Brighton alsnog op voorsprong tegen United. Marcos Rojo leek de kopbal van Pascal Gross van de doellijn af te halen, maar de technologie liet aan scheidsrechter Craig Pawson zien dat de thuisploeg recht had op een voorsprong: 1-0.

Na de openingstreffer probeerde Brighton, met Davy Pröpper in de basis en Tim Krul en Jürgen Locadia op de bank, stand te houden en mocht onder meer Mathew Ryan bedanken. De doelman had enkele puike reddingen in huis op pogingen van Rashford, Jesse Lingard en Anthony Martial. Brighton wist de druk van United te weerstaan en zodoende een Premier League-plek voor volgend seizoen te bewerkstelligen.