voetbalzone

Protegé Van Hooijdonk haalt uit naar ploeggenoot: 'Hier zijn ze goed in'

Matthijs van Laar27 okt 2015, 14:41
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2015, 14:41
Advertentie

Nadir Çiftçi heeft zich dinsdagochtend laten gaan op de training van Celtic. De aanvaller kreeg het tijdens de oefensessie aan de stok met ploeggenoot Emilio Izaguirre en haalde vervolgens uit. De verdediger uit Honduras liep daarbij verwondering op aan zijn oor en moest zich laten hechten.

voetbalzone

De aanvaring kwam voort uit een forse tackle van Izaguirre op de benen van Çiftçi, die daar onmiddellijk op reageerde. Na het voorval en de medische behandeling van Izaguirre nam coach Ronny Deila het tweetal apart. De problemen zijn uitgesproken en beide spelers zijn gewoon inzetbaar in het bekerduel met Heart of Midlothian van woensdagavond.

“Dit gebeurt voortdurend”, luidde de laconieke reactie van de oefenmeester. “We willen intensiteit zien op de training. Het was een tackle en een reactie daarop. Hij had wat hechtingen nodig, maar zal er morgen weer staan. Ik zeg altijd tegen mijn spelers dat ik honderd procent inzet eis. Daar zijn ze erg goed in.”

De 23-jarige Çiftçi is een voormalig protegé van Pierre van Hooijdonk, die de speler eerder onderbracht bij NAC Breda en Dundee United. Bij laatstgenoemde club deed de aanvaller het zo goed, dat hij een transfer naar Celtic verdiende. Een basisplaats heeft de Nederlandse Turk daar nog niet weten te veroveren.

Bezig met laden …