voetbalzone

PSG bevestigt hamstringblessure Lionel Messi: Bayern-thuis hoogst onzeker

Mart van Mourik10 feb 2023, 16:40
Laatst bijgewerkt: 10 feb 2023, 16:40
Advertentie

Het is hoogst onzeker of Lionel Messi het Champions League-duel met Bayern München zal halen. Paris Saint-Germain bevestigt in een statement dat de Argentijn een hamstringblessure heeft opgelopen. Messi kwam woensdagavond in actie in de Coupe de France-wedstrijd tegen Olympique Marseille (2-1 verlies) en maakte de negentig minuten vol, maar hij is niet ongeschonden uit de strijd gekomen. De sterspeler zal het duel met AS Monaco dit weekend aan zich voorbij laten gaan.

De Parijzenaren melden dat Messi maandag weer zal meetrainen, waarna bepaald wordt of hij fit is voor het heenduel met Bayern op dinsdag. L'Équipe schreef eerder dat PSG goede hoop heeft dat Messi het duel van komende dinsdag gaat halen, maar de krant zelf had al zijn twijfels. De 35-jarige aanvaller kampt met hamstringklachten die ernstig genoeg zouden zijn om hem in ieder geval een week uit de roulatie houden. Het is niet onbekend dat Messi last heeft van zijn hamstring: op het WK in Qatar werd hij namelijk ook al meermaals grijpend naar zijn been gefotografeerd.

Het zou voor PSG een desastreus scenario zijn als Messi daadwerkelijk niet in actie kan komen. Eerder werd namelijk al bekend dat Kylian Mbappé het eerste duel van het tweeluik in de achtste finale van het miljardenbal moet laten schieten. De verliezend WK-finalist raakte geblesseerd in het dramatisch verlopen Ligue 1-duel met Montpellier van 1 februari, toen hij twee strafschoppen miste en uitviel.


{disclaimer_update}

Bezig met laden …