voetbalzone

‘PSG doet me denken aan Arsenal, waar ik met Bergkamp op de bank zat’

Peter Nusselder04 dec 2013, 13:20
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2013, 13:20
Advertentie

Paris Saint-Germain werd afgelopen seizoen kampioen van Frankrijk en gaat ook tijdens de huidige jaargang aan de leiding in de Ligue 1. Het elftal van trainer Laurent Blanc, dat in maart voor het laatst een competitienederlaag leed, doet Pascal Cygan denken aan het Arsenal van het seizoen 2003/04, toen the Gunners hun laatste landstitel in de wacht sleepten.

/

De nu 39-jarige oud-verdediger speelde destijds regelmatig mee in het team van coach Arsène Wenger, dat ongeslagen kampioen werd in de Premier League. “Er zijn veel overeenkomsten tussen het Arsenal van toen en het PSG van nu”, vertelt Cygan aan Le Parisien. “Het gaat om een ploeg die met kop en schouders boven de rest uitsteekt, en waarbij veel spelers uit het buitenland afkomstig zijn.” De Fransman vraagt zich wel af of PSG er net als Arsenal in gaat slagen om kampioen te worden zonder een wedstrijd te verliezen.

“Er komt een moment dat ze in de competitie minder scherp worden; de jongens zullen zich willen sparen voor de belangrijke duels en ook Blanc zal voorzichtig worden met zijn sterspelers. Dan komt de ongeslagen status in gevaar. Bij Arsenal zat ik soms op de bank naast Dennis Bergkamp. Een international, die gevreesd werd dor de tegenstanders, maar dat gold ook voor degene die in zijn plaats werd opgesteld. Zo breed is de selectie van PSG niet.”

Bezig met laden …