voetbalzone

‘PSG en Monaco halen spelers van wereldklasse en de rest profiteert’

Peter Nusselder18 sep 2013, 11:56
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2013, 11:56
Advertentie

Arsenal neemt het in de groepsfase van de Champions League op tegen Borussia Dortmund en Napoli, maar gaat woensdagavond van start tegen Olympique Marseille. Trainer Arsène Wenger wil de Franse vertegenwoordiger zeker niet onderschatten, nu het niveau in de Ligue 1 is gestegen.

/

Sinds Paris Saint-Germain en AS Monaco de mogelijkheid hebben om te investeren in buitenlandse sterren moet er volgens Wenger rekening gehouden worden met de Franse competitie. De versterkingen bij de kapitaalkrachtige clubs hebben immers niet alleen invloed op de selecties van de trainers Laurent Blanc en Claudia Ranieri, maar ook op de rest van de ploegen in de Ligue 1.

“Je hebt PSG en Monaco die spelers van wereldklasse naar Frankrijk halen. Dat betekent dat de beste Franse voetballers hun heil zoeken bij de andere clubs”, vertelt Wenger op de officiële website van the Gunners. “Daardoor wordt iedereen sterker. Marseille heeft Dimitri Payet gekocht, een speler die creativiteit brengt, en heeft André-Pierre Gignac en Mathieu Valbuena, de spits en de spelverdeler van het Frans elftal. Ze hebben dus voldoende kwaliteit in de voorhoede”, weet de trainer van de Engelsen.

Bezig met laden …