voetbalzone

PSG gaat 6 miljoen euro op tafel leggen zodat Simons clausule kan activeren

Noel Korteweg05 jul 2023, 12:24
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2023, 12:24
Advertentie

Paris Saint-Germain heeft Xavi Simons kenbaar gemaakt dat ze hem graag terug naar Frankrijk halen, zo meldt Fabrizio Romano. Les Parisiens gaan zes miljoen euro op tafel leggen om een eventuele terugkeer mogelijk te maken. De twintigjarige Simons heeft nog altijd alle touwtjes in handen, maar Romano meldt dat hij PSG binnen 25 dagen moet laten weten of hij terugkeert of niet. De clausule in het contract van Simons is tot 31 juli aanstaande geldig.

Technisch directeur Earnest Stewart liet dinsdag op de eerste persconferentie van Peter Bosz weten dat er nog altijd geen duidelijkheid is over het wel of niet aanblijven van Simons. “Iedereen weet dat er een clausule is”, gaf Stewart aan. “We zijn al een tijdje met hem in gesprek. Eerst met zijn oude management en nu met zijn nieuwe. Hij heeft zich stormachtig ontwikkeld, dus wij willen hem heel graag behouden.” Bosz heeft naar eigen zeggen ‘een prima gesprek’ met Simons gehad, maar stipt aan dat de Oranje-international uiteindelijk degene is die moet beslissen of hij voor een langer verblijf bij PSV kiest.

Voetbalzone sprak eerder deze week met Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. "Ik denk, en dat heb ik constant gezegd, dat hij gewoon gaat blijven”, gaf de PSV-watcher aan. “Eind vorige week hebben ze weer met elkaar om de tafel gezeten. Er zullen toch een keer spijkers met koppen moeten worden geslagen. Inmiddels is PSV begonnen aan de voorbereiding en wil de club snel duidelijkheid hebben. Ook vanuit het kamp-Simons wil men duidelijkheid. Ze willen snel een beslissing nemen. Je hebt in de voetballerij alleen nooit honderd procent zekerheid."

Zelfs als de handtekeningen onder een nieuw en verbeterd contract bij PSV zijn gezet, kan het volgens Elfrink nog alle kanten op. "Als hij het fantastisch gaat doen in augustus, zal er altijd speculatie blijven. Ook als hij heeft bijgetekend. Die vragen blijven komen", stelt Elfrink. Verschillende topclubs houden de ontwikkelingen rond Simons in de gaten. Zo werd de aanvaller onder meer gelinkt aan Arsenal, Manchester United en Borussia Dortmund. "Maar zijn plan is op dit moment nog steeds PSV. En dan wordt hij de bestbetaalde speler in de clubgeschiedenis."

Bezig met laden …