voetbalzone

PSG geeft interesse in 'fantastische' Di María toe: 'Ik bewonder hem'

Matthijs van Laar12 jul 2015, 14:41
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2015, 14:41
Advertentie
voetbalzone

Laurent Blanc ziet Ángel Di María graag naar Paris Saint-Germain komen. De coach van de Parijzenaars hoefde lange tijd niet te rekenen op de komst van de Argentijn, daar Financial Fair Play-regels een grote transfer in de weg stonden. De reglementen van de UEFA zijn echter versoepeld, waardoor les Parisiens plots weer terug zijn in de race. "Ja, ik bewonder hem", zegt Blanc in L'Equipe.

Het zal echter geen eenvoudig verhaal worden om de buitenspeler weg te lokken uit Manchester. United betaalde vorig jaar 75 miljoen euro voor de toenmalig speler van Real Madrid en hoopt dat el Fideo die transfersom komend seizoen gaat waarmaken. "Ik beschik over een geweldige ploeg en om dit elftal nóg beter te maken, moeten we het zoeken bij de grote clubs. Dat is lastig."

"Di María, hij is fantastisch", vervolgt Blanc. "We hebben nu misschien iets meer mogelijkheden op de transfermarkt, maar er liggen meer kapers op de kust. Kijk eens naar de financiële slagkracht van de Engelse clubs; die duiken overal bovenop. De concurrentie is loodzwaar. Laten we ook niet vergeten dat United destijds een fortuin heeft betaald voor Di María."

In hetzelfde gesprek wuift Blanc de speculaties over een vertrek van Zlatan Ibrahimovic resoluut weg. De Zweedse spits is inmiddels aardig op leeftijd en zou terug kunnen keren bij AC Milan. "Er bestaat geen twijfel over: hij gaat niet weg", zegt de oefenmeester. "Voor ons staat het vast dat hij komend seizoen tot de selectie behoort."

Bezig met laden …