voetbalzone

PSG heeft man van 20 miljoen binnen: ‘Project gaf de doorslag'

Daniel Cabot Kerkdijk29 jan 2014, 17:30
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2014, 17:30
Advertentie
voetbalzone

De overgang van Yohan Cabaye van Newcastle United naar Paris Saint-Germain heeft een officieel karakter gekregen. Beide clubs maken woensdagavond melding van de overstap van de 28-jarige middenvelder naar de Parijse grootmacht, waar hij even na de klok van zes uur een contract tot de zomer van 2017 signeerde. Met de transfer is een bedrag van minimaal twintig miljoen euro gemoeid.

“Het ambitieuze project van de club trok mij over de streep”, verzekert Cabaye, die woensdagavond wordt gepresenteerd, via de officiële kanalen van PSG. “Ik kan niet wachten om deel uit te maken van de exceptionele selectie en een bijdrage te leveren aan het behalen van de doelstellingen in Frankrijk en Europa.” Cabaye, die de Parijzenaars een bedrag van maximaal 23 miljoen euro zal kosten, gaat in het Parc des Princes rugnummer vier gaan dragen.

“De komst van Cabaye is het zoveelste bewijs dat de club in staat is om de beste nationale en internationale spelers aan te trekken”, claimt PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi. Cabaye leek een half jaar geleden naar Arsenal te vertrekken, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met nog een half jaar bij the Magpies. PSG bracht eerder deze maand een formeel bod van zeventien miljoen euro uit en zag zich genoodzaakt om het initiële bod met drie miljoen euro te verhogen. Newcastle zal naar alle waarschijnlijkheid Clément Grenier van Olympique Lyon als vervanger aantrekken.

Bezig met laden …