Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSG houdt grote schoonmaak: Neymar, Verratti en drie anderen moeten weg

Laatste update:

Paris Saint-Germain gaat een flinke renovatie tegemoet. De Franse grootmacht zag Lionel Messi en Sergio Ramos al vertrekken en dreigt ook afscheid te gaan nemen van Neymar en Marco Verratti. De routiniers worden gelokt door het grote geld in Saudi-Arabië, waar Al-Hilal hen graag verwelkomt. RMC Sport schrijft dat beide spelers naar de uitgang worden geduwd van het Parc des Princes.

Ze staan niet op de officiële teamfoto, verschijnen niet meer op de training (enkel een individueel programma binnen) en hebben van PSG te horen gekregen dat ze mogen vertrekken. Het moet dan ook raar lopen willen Neymar en Verratti komend seizoen het shirt van de Franse eliteclub dragen. Luis Campos en Luis Enrique hebben het tweetal laten weten waar het gat van de deur is met het verzoek om een nieuwe club te zoeken.

Saudi-Arabië lijkt de meest voor de hand liggende bestemming voor het duo, al wil Neymar graag in Europa blijven. De Braziliaan, die graag terugkeerde bij Barcelona, heeft zijn twijfels bij een gang naar het Midden-Oosten. Hij geeft de voorkeur aan een competitie van formaat. PSG heeft echter een belangrijke voorwaarde gesteld door alleen open te staan voor een definitieve transfer. Een huurperiode met (verplichte) optie tot koop is absoluut geen optie.

Tot slot kregen ook Renato Sanches, Hugo Ekitike en Juan Bernat te horen dat zij op zoek mogen naar een nieuw avontuur. Het drietal hoeft onder Enrique niet op veel speeltijd te rekenen. Wie ook niet verscheen op de teamfoto is Kylian Mbappé. De Fransman ligt al enige tijd in de clinch met de clubleiding en schermt met interesse van onder meer Real Madrid. Mbappé wil zijn tot volgend jaar zomer lopende contract niet verlengen. De club wil hem niet transfervrij laten gaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Project 'grote namen kopen en CL winnen' mislukt. Wat doe je dan? Uiteraard de bezem erdoorheen halen, de grote namen eruit en opnieuw een rits toppers halen; gaat vast wel lukken deze keer.

10 augustus 2023 om 08:42

Idd! Gewoon hetzelfde nog een keer proberen. Kan eigenlijk niet misgaan.

10 augustus 2023 om 11:03

''hetzelfde'' nog een keer proberen? Vind hun nieuwe beleid beduidend beter dan wat ze voorheen deden.
Nu halen ze jonge talentvolle spelers en het team lijkt meer gebalanceerd.
Terwijl ze voorheen alemaal toppers haalde met kapsones en die niet met elkaar samen konden spelen. Bovendien was het elftal totaal uit balans. Zo hadden/hebben ze tig spelers voor 1 positie.. Gueye, Danilo, Paredes, Hernandez, Verratti (sommige kunnen ook als cm uit de voeten, en daar had je dan ook nog eens Sanches en Wijnaldum). Allemaal spelers die ze goedkoop konden binden maar hun niet naar een hoger niveau tilde.

Het nieuwe beleid ziet er veelbelovend uit.
Er wordt gekeken op welke posities ze versterking nodig hebben en deze kopen ze dan toekomst gericht in.

10 augustus 2023 om 08:45

En daarmee begin je half augustus mee, als de transferperiode al 5 weken open is en over 2 weken weer sluit…

10 augustus 2023 om 08:53

Ach het hele CL verhaal was natuurlijk altijd ondergeschikt aan het werkelijk doel; het WK in Qatar. Voet in de deur bij de Europese bonden en de nodige steekpenningen.

Dat is geweest en nu kan het geld naar een beduidend interessantere competitie. Zal mij niks verbazen als Man U straks in handen van Qatar is.

10 augustus 2023 om 09:33

Ja wat verwacht je dan? Met b-klasse spelers de CL willen winnen ? Champions League is gewoon te koop als je het op de juiste manier weet te vertalen in tactiek en aankoopbeleid dus ik weet niet wat je wil zeggen met je sarcastische reactie

10 augustus 2023 om 09:53

Nouja ze hebben de finale gehaald. Daarbij is het vaak een loterij vanaf de kwartfinale met 5 a 6 teams die gelijkwaardig zijn. Dat zag je ook bij city afgelopen jaren. Vaak worden die wedstrijden beslist op details. Hoewel het team van PSG wat uit balans was hadden ze een paar jaar terug wel serieuze kansen.

10 augustus 2023 om 09:59

Zo deed Real Madrid het ook toen het Galacticos project mislukte. Wereldsterren Figo, Zidane, Beckham en Ronaldo vertrokken, en met de generatie Benzema, Cristiano Ronaldo, Ramos, Di Maria en Modric begon de volgende bloeiperiode.

Ik ben benieuwd hoe dit gaat aflopen bij PSG. Ze willen voor die spelers nog flink cashen maar dat lukt waarschijnlijk alleen als die spelers naar S-A gaan en daar hebben die spelers geen zin in. En dan??

10 augustus 2023 om 08:12

Gelukkig heeft PSG als voordeel dat ze per definitie alleen spelers onder contract hebben die het geen probleem vinden om in een mindere competitie te spelen als de oliesjeik maar met de centjes over de brug komt 😉.. Die zijn best over te halen.

10 augustus 2023 om 08:24

Bij een aantal zal dat zeker lukken. Maar bij bv Mbappe heb ik daar wel mijn twijfels over. En als hij niet gaat zou hij zomaar eens een voorbeeld van andere kunnen zijn. Ach, als het moet betalen ze op eea wijze de speler wel buiten het voetbal om zodat hij toch weg gaat. De aankoop van Neymar laat zien dat er genoeg trucjes te bedenken zijn.

10 augustus 2023 om 08:31

Mbappe is wel een ander verhaal inderdaad, want die kwam al uit de Franse competitie. Heb het idee dat hij PSG ziet als tussenstap naar de traditionele topclubs, waar een Messi, Ramos en Neymar meer volgevreten vedettes waren die nog een beetje gingen ballen voor het geld. Die kiezen eerder voor een SA dan een Mbappe die nog wel wat te bewijzen heeft.

10 augustus 2023 om 08:20

Marekezzi

"lukt waarschijnlijk alleen als die spelers naar S-A gaan en daar hebben die spelers geen zin in. En dan??"

Niet spelers, alleen Neymar twijfelt.

Veratti had allang een akkoord met SA. Zit alleen verschil in prijs van transfer. SA wil 30 mil betalen en PSG verlangt 45 mil. Dus die komen er wel uit, vooral nu speler overbodig is.

Neymar wordt een moeilijk verhaal. Te hoog salaris en transfer voor clubs die hem willen hebben (barca). Benieuwd hoe dit afloopt.

10 augustus 2023 om 08:26

MrKrillin
En Mbappe? Vooralsnog lijkt het er op dat die zijn contract niet wil verlengen en niet naar SA wil…

10 augustus 2023 om 08:57

Ja klopt. Die zag ik als geval apart

In het artikel ging dat stuk over niet naar SA specifiek over Neymar.

" De Braziliaan, die graag terugkeerde bij Barcelona, heeft zijn twijfels bij een gang naar het Midden-Oosten. Hij geeft de voorkeur aan een competitie van formaat. "

Maar die zou je ook kunnen toevoegen en dan gaat het inderdaad om spelers

Wat een zooitje maken zij daar.

10 augustus 2023 om 09:03

Veratti zal dan inderdaad wel gaan maar de 2 wereldsterren die PSG nog heeft??
Op het moment dat zij niet vertrekken? Zouden ze echt gaan banken? Dan ben je als trainer ook echt de trekpop van de sjeik.
Ik hou er ook niet van op welke manier dit gaat. De club denkt even te bepalen waar een speler zijn carierre gaat voortzetten

10 augustus 2023 om 09:26

Eerlijk gezegd zie ik Neymar ook nog wel gaan.

Geen enkele club kan of wil hem overnemen.
Transfer zal rond de 80-100 miljoen zijn neem ik aan. Is 31 jaar oud en laatste seizoen altijd lang eruit. Lichaam en zijn levensstijl trekt topvoetbal niet.

Behalve transfersom verdient die man belachelijk veel. Lees tussen de 80 en 100 miljoen op jaarbasis. Chelsea zie ik dit niet betalen en Barca zou iedereen op minimumloon moeten zetten.

In SA zijn ze (behalve op hun achterhoofd gevallen) wel bereid zo een bedrag voor Neymar te betalen en belangrijker nog, zelfs meer(!) salaris geven. Die 80-100 mil kan hij daar "gewoon" netto pakken ipv bruto. Maar verwacht dat hij ook "gewoon" rond de 200 mil per jaar gaat krijgen.

Niveau is stukken lager, dus hij hoeft niet elke dag 100% te geven.

Steeds meer topnamen gaan er heen. Hij kan ook met zijn ploeggenoot naar dezelde club.

Behalve Veratti spelen daar dan ook Koulibaly, Ruben Neves, SMS, landgenoot Malcom en natuurlijk wie kent hem niet Al-Dawsari.

10 augustus 2023 om 09:53

Ik zie Neymar wel gaan idd - door zijn blessures is hij een te groot risico voor "normale" clubs, dus als PSG hem kwijt wil is er geen andere optie.

Mooi. Waarom mag Mbappe ook gewoon niet vertrekken?

Heeft nog een 1 jarig contract.

Ik zie het al voor me een voorhoede:
Vini Jr - Mbappe - Rodrygo

Pffffff

10 augustus 2023 om 08:10

Mbappe willen ze ook graag verkopen.

10 augustus 2023 om 08:15

Real wil hem alleen gratis, zoals het er nu uitziet gaat ie een jaartje tegen een vorstelijk salaris op de tribune zitten.

10 augustus 2023 om 08:47

Real wil wel betalen, maar vooralsnog is de vraagprijs 250 miljoen. En dat is, logischerwijs, veelste veel. Accepteert psg 100 miljoen dan is hij morgen nog weg

10 augustus 2023 om 09:49

Daarmee wordt wel gedreigd, maar ik zie dat niet echt gebeuren - dat betekent dat Real een jaar geen (fatsoenlijke) spits heeft (plus het risico dat de deal volgend jaar gekaapt wordt), Mbappe een jaar lang in Parijs rotte vis naar zijn hoofd gegooid krijgt, en PSG een mega salaris voor niets betaalt. Als een situatie voor niemand werkt, dan gebeurt het waarschijnlijk niet

Ik ga eigenlijk uit van 1 van deze scenario's:
- Real betaalt een transfersom en hij gaat nu
- Een andere club (chelsea, of de Saoedi's) huurt m voor een stevig bedrag en hij gaat volgende zomer naar Real
- Hij tekent bij PSG een langer contract voor 4-5 jaar

10 augustus 2023 om 15:27

Wie gaat Mbappe wegkapen? Hij wilt naar Madrid toch? Als hij de keuze maakt om echt alleen voor Madrid te spelen heeft PSG niks te zeggen, jaartje banken voor een monstersalaris en alsnog naar Madrid vertrekken.

10 augustus 2023 om 15:52

Het is gewoon nog een jaar onzekerheid. De Saoedi's kunnen hem weglokken, PSG kan hem een verlenging aanbieden, etc. Exact dat is vorige zomer ook gebeurd.

10 augustus 2023 om 08:49

Ik heb echt het idee dat die Qatarese eigenaren niet gewend zijn om met mensen met een mening te maken te hebben. Ze proberen al hun "werknemers" naar de uitgang te pesten, vragen er idiote bedragen voor en zijn dan verbolgen als het niet lukt. Ik hoop stiekem gewoon dat al die spelers weigeren te vertrekken en dat PSG met de gebakken peren zit.

Neymar de man die zo’n grote toekomst werd toegedicht en uiteindelijk slechts 1 keer de champions won en nooit het WK met Brazilië. Sinds zijn overgang naar PSG is het allemaal iets too much geworden ondanks dat hij individueel nog goede statistieken haalt.

Zolang de trainers allemaal maar weggestuurd worden of weggaan, en je geen lange termijn plan hebt wordt het ook niets. Neem een voorbeeld aan City. Heeft een tijd geduurd maar met Guardiola heb je een trainer voor lange termijn. Hij heeft een speelstijl/plan en zorgt ook dat dit gedaan wordt. Bij PSG willen ze snel resultaat, haal je niet het gewenste resultaat kan je vertrekken.

10 augustus 2023 om 08:22

Clubs als Man City en NCU hebben nog beleid. Kopen veel meer gericht en versterken zo stap voor stap het elftal.

PSG deed gewoon willekeurig spelers van naam halen. Te hoog salaris geven, terwijl sommige al over top waren.

Psg moet het bayern principe overnemen.
Jonge hongerige potentiele toppers halen uit Frankrijk.
Denk wel dat ze met een coach als Enrique verder gaan komen.
Alleen spelers die echt voor het team spelen mogen blijven.

10 augustus 2023 om 08:23

Ja precies. Juve had het vroeger ook.

Franse internationals, aangevuld met Franse talenten. En beste spelers uit de competitie overnemen.

Wel goede stap nu met een Dembele voor 'maar' 50 miljoen. En natuurlijk Hernandez als LCV gehaald.

10 augustus 2023 om 10:10

En er komt genoeg talent uit de parijse suburbs

10 augustus 2023 om 15:30

Ramos is ook wel een aardige versterking, speelde erg sterk bij Benfica! Zegt niet veel als je naar Nunez kijkt maar Ramos geeft mij wel een goed gevoel.

Uiteindelijk gaat real gewoon weer naar de bank en gaan ze gewoon weer met geld lenen en halen ze mbappe. Of het nou een paar honderd miljoen is of miljard schuld bij de bank maakt perez toch niet uit.

Gezellige sessie moet dat zijn geweest bij die teamfoto

Zolang ze 150 miljoen vragen voor Neymar kunnen ze hem wel weg willen, maar is er geen hond die hem van ze over gaat nemen natuurlijk.. Ik gleed gisteren bijna van de bank af door het lachen toen ik die prijs zag

Zou toch mooi zijn als niemand vertrekt uiteindelijk. Zal een goede teamsfeer zijn. Is er nog een kans dat Wijnaldum ook nog vertrekt? Naar een PSV of Feyenoord.

PSG lijkt op deze manier sportief in te storten. Een zo gewenste CL bokaal gaat er nu helemaal niet snel komen.

Tijd voor verversing en spelers die nog willen en minder verzadigd. Zo komt het over de vedetten hebben niet hun doelstelling weten te halen. Tijd voor een andere aanpak. Ben benieuwd. Zo toch interessant zijn als ze voor een methode Newcastle zouden gaan. Zou al veel meer sympathie opwekken. Bij mij tenminste. Gedegen beleid in plaats van alleen maar geld er tegen aan te gooien.

Ben benieuwd... de "andere" 3 zullen wel een club vinden (zeker renato sanches is denk ik voor vele clubs een aanwinst), Verratti en Neymar zie ik persoonlijk net als Mbappe gewoon nee zeggen tegen bepaalde clubs, en dan liever niet op de foto mogen, of tegen Lorient oid. Te mogen spelen en lekker betaald worden op de tribune en gewoon hun marketing acties en sponsordeals verder voeren. En dan het jaar erop of daarop gratis de deur uit te lopen. Want laten we wel wezen, de hoofdprijs die PSG wil hebben zullen de. Echte topclubs niet gaan neerleggen om verschillende redenen. Helaas wel weer een bewijs van het feit dst PSG eigenlijk geen echt plan heeft. De CL winnen is geen plan maar een doel dat doormiddel van een plan behaald kan worden. Nu dus weer geld uitgeven aan nieuwe spelers, en de "oude" spelers die al een godsvermogen gekost hebben weer vervangen. Goed beleid, ga je idd zeker de CL mee winnen. Natuurlijk ook ieder jaar een nieuwe toptrainer ook. Had denk ik met beter beleid heel veel meer in gezeten.

Het lijkt er op dat QSI (oryx Qatar Sports Investments, de eigenaar van PSG) de obsessie snel de Champions League te winnen heeft laten varen. Ik ben benieuwd hoe lang Al-Khelaïfi, de voorzitter van QSI, nog president van PSG blijft. Mogelijk gaat QSI zich nu meer oriënteren op de eigen regio, Qatar en omgeving. De recente toptransfers naar Saudi-Arabië zijn mogelijk een voorbode geweest.
Wat gaat er eigenlijk gebeuren met Georginio Wijnaldum? Als Ibrahim Sangaré blijft zal PSV waarschijnlijk geen interesse hebben maar misschien gaat Feyenoord weer op de ouderwetse toer met het terughalen van oudgedienden. Realistisch bezien is Wijnaldum veel te duur voor de top van de Eredivisie en ik denk dat Georginio zelf een Europese subtop club ambiëert maar anderzijds is hij bijna 33 jaar oud en dus zal er niet heel veel interesse in hem zijn vermoed ik. Het contract van Wijnaldum bij PSG loopt nog ëën jaar door.

10 augustus 2023 om 15:53

Verhuren in Turkije?

10 augustus 2023 om 16:06

Daar het contract van Wijnaldum nog maar één jaar doorloopt zal verhuur geen optie zijn tenzij er verplichte koop aan vast zit. Mogelijk dat een promotiekandidaat in de Engelse Championship Wijnaldum wil kopen voor circa 5 miljoen, Georginio heeft in principe nog maar weinig restwaarde gezien zijn leeftijd.

10 augustus 2023 om 17:20

Met dat salaris betaalt niemand een transfersom.

Ik denk dat je er van uit kan gaan dat het ofwel verhuren wordt waarbij PSG een deel van het salaris doorbetaalt, ofwel contract ontbinden, waarbij Wijnaldum een deel van zijn salaris meekrijgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren