voetbalzone

PSG is door persoonlijk akkoord dicht bij eerste zomerse topaankoop

Jonathan van Haaster25 jun 2023, 17:30
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2023, 17:30
Advertentie

Paris Saint-Germain heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Lucas Hernández, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano. De Parijzenaren moeten nog wel tot een deal zien te komen met Bayern München, waar de Fransman tot medio 2024 onder contract staat. De Duitse grootmacht verlangt volgens L'Équipe een bedrag van tussen de 35 en 40 miljoen euro, terwijl Sky-journalist Florian Plettenberg eerder nog over een som van 60 miljoen euro sprak.

Hernández werd in de zomer van 2019 voor maar liefst tachtig miljoen euro overgenomen van Atlético Madrid. In Beieren knokte de verdediger zich tot basisklant, maar zijn periode in de Bundesliga werd ook gekenmerkt door blessureleed. Als speler van Bayern miste hij 65 wedstrijden en moest hij in totaal 481 dagen toekijken. Tijdens het vorige seizoen, op 22 november, scheurde de onfortuinlijke Hernández op het WK tegen Australië (4-1 winst) de voorste kruisband in zijn rechterknie. De linksback werd in die wedstrijd vervangen door zijn broer Theo Hernández. Nog altijd is Lucas Hernández herstellende van zijn kwetsuur.

Zijn laatste wedstrijd voor Bayern lijkt Hernández dus al gespeeld te hebben. Waar de centrale verdediger annex linksback eerder door het Bayern-bestuur nog werd gezien als 'onaantastbaar', is dat nu anders. Vanwege zijn in medio 2024 aflopende contract is het standpunt van der Rekordmeister duidelijk: verlengen of verkopen. Hernández heeft aangegeven te willen vertrekken en is bovendien overtuigd geraakt van het project dat Luis Campos, de technisch directeur van PSG, hem heeft voorgelegd.

Door het naderende vertrek van Hernández komt er een plekje vrij in de verdediging van Bayern, dat nadrukkelijk in de markt is voor Napoli-verdediger Kim Min-jae. De Zuid-Koreaan en zijn entourage zijn inmiddels in gesprek met Bayern en volgens de laatste berichten is een persoonlijk akkoord voor een contract tot medio 2028 zeer dichtbij. Hernández zou op zijn beurt de defensie van PSG versterken. Die club nam eerder deze zomer afscheid van Sergio Ramos, die Parijs transfervrij heeft verlaten.

Bezig met laden …