PSG is ongeslagen status kwijt na zinderend duel met Olympique Lyon

Demen Bulbul03 feb 2019, 21:55
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2019, 21:55

Paris Saint-Germain is zijn ongeslagen status in de Ligue 1 kwijtgeraakt. De koploper van de Franse competitie verloor zondagavond in een zinderende wedstrijd van Olympique Lyon. PSG kwam in het Parc Olympique Lyonnais nog wel op voorsprong, maar liep door treffers van Moussa Dembélé en Nabil Fekir uiteindelijk tegen de eerste competitienederlaag dit seizoen aan: 2-1. PSG blijft met 56 punten uit 21 duels wel koploper in Frankrijk; Lyon verstevigt zijn derde plaats en heeft nu uit 43 punten uit 23 wedstrijden.

Thomas Tuchel moest bij PSG vanwege het ontbreken van onder anderen Neymar en Marco Verratti flink improviseren, maar de Duitse oefenmeester zag zijn elftal wel uitstekend beginnen aan het duel. Julian Draxler liep Houssem Aouar na zeven minuten spelen op het middenveld van de bal, waarna hij aan de linkerkant van het veld oog had voor Ángel Di María. De Argentijn schoot oog in oog met doelman Anthony Lopes diagonaal raak en bezorgde PSG zo een droomstart: 0-1. Het antwoord van Lyon volgde bijna vrijwel onmiddellijk, maar Fekir stuitte in kansrijke positie op Alphonse Areola.

Areola keepte een uitstekende eerste helft en voorkwam na ruim twintig minuten een zeker doelpunt van Memphis Depay. De Oranje-international had de bal voor het inschieten nadat Areola een rebound had weggeven, maar Depay zag de Franse doelman toch nog op miraculeuze wijze redden. Lyon rammelde aan de poort en wist de stand na ruim een halfuur alsnog gelijk te trekken. Een voorzet van Léo Dubois, die op de rechtsbackpositie de voorkeur kreeg boven Kenny Tete, belandde op het hoofd van Moussa Dembélé, die Areola vervolgens van dichtbij het nakijken gaf.

De teams gingen zo met een gelijke stand aan de thee, al had Di María op slag van rust nog anders kunnen bepalen. De doelpuntenmaker nam het doel van Lyon onder vuur vanaf een meter of tien, maar zijn poging werd uiteindelijk op de doellijn onschadelijk gemaakt door Jason Denayer. De Belgische verdediger was daarmee goud waard voor Lyon, dat kort na de onderbreking via Fekir op voorsprong wist te komen. De Franse middenvelder benutte een strafschop, nadat Thiago Silva volgens de arbitrage een overtreding had begaan op Dembélé.

Daarna ontbrandde de wedstrijd volledig. Kylian Mbappé kreeg binnen twee minuten twee enorme kansen, maar de sterspeler van PSG stuitte beide keren op de uitblinkende Lopes. Aan de overzijde leken Bertrand Traoré en Depay op weg naar de 3-1, maar doordat eerstgenoemde over de bal struikelde, ging een grote kans teniet voor Lyon. In het laatste kwartier bracht Tuchel onder anderen Eric Maxim Choupo-Moting en winteraanwinst Leandro Paredes nog binnen de lijnen teneinde een gelijkmaker te forceren, maar het tweetal kon PSG uiteindelijk niet meer behoeden voor een nederlaag. Tete zat negentig minuten op de bank bij Lyon.