voetbalzone

PSG-president komt met kraakheldere boodschap over toekomst van Mbappé

Chris Meijer06 jun 2021, 22:22
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2021, 22:22
Advertentie

Kylian Mbappé blijft bij Paris Saint-Germain, zo verzekert president Nasser Al-Khelaifi in een interview met L’Équipe. De 22-jarige aanvaller heeft in Parijs nog een contract tot medio 2022 en wordt daardoor nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer. Al-Khelaifi geeft echter te kennen dat de onderhandelingen met Mbappé over een nieuw contract voorspoedig verlopen, waardoor hij ervan overtuigd is dat de aanvaller bij PSG blijft.

“Kylian blijft in Parijs, we gaan hem nooit verkopen en hij zal nooit transfervrij vertrekken. Ik deel in de media geen details over de onderhandelingen, maar ik kan wel zeggen dat er voortgang wordt geboekt. Ik hoop dat we een overeenkomst vinden. Parijs is zijn thuis. Hij heeft een missie om de Franse competitie, zijn land en de hoofdstad te promoten. Kylian is een fantastische jongen, als persoon en als sportman. Hij is een van de beste speler en zal de komende jaren de Ballon d’Or winnen, dat weet ik zeker”, zegt Al-Khelaifi.

“Hij heeft alles dat nodig is om hier te verlengen. Waar kan hij naartoe? Welke club kan qua ambities en project concurreren met PSG? Als hij garanties verwacht rond de kwaliteit van het team, zegt het dat hij een winnaar is. Dat is niet slecht”, vervolgt de preses van PSG. “Wij zijn ook ambitieus. Maar het is niet mogelijk dat hij gaat beslissen wie we binnenhalen. Nogmaals: hij is een geweldige jongen en ik weet zeker dat hij dat soort dingen zegt omdat hij een beter team wil, dat de Champions League kan winnen.”

Neymar heeft al wel zijn contract bij PSG verlengd, tot medio 2025. “Het was eerlijk gezegd niet moeilijk om een akkoord te bereiken met Neymar. Ik blijf ervan overtuigd dat hij een van de beste spelers ter wereld is. Dat het zo lang duurde, heeft met de coronapandemie te maken. Ik heb nooit getwijfeld dat hij niet zou verlengen. Zelfs als Barcelona had geprobeerd hem binnen te halen. Ik geloof dat deze club financiële problemen heeft, maar dat is onze zaak niet. Neymar gelooft in ons project, hij houdt van de club, de stad en de supporters.”

“Ik wil dat spelers trots zijn om de kleuren van PSG te dragen. De club staat boven iedere speler, wie het ook is. We willen dat de spelers vechten, alles geven en graag bij de club willen blijven. Als ik in de media lees dat spelers weg willen, vraag ik me af hoe zulk fake news in de wereld kan komen”, benadrukt Al-Khelaifi. Barcelona heeft Neymar altijd terug willen hebben, dat is geen geheim. Maar is Neymar gegaan? Nee. Het is waar dat hij in 2019 nog niet helemaal zijn plek had gevonden in Parijs en Frankrijk. Maar bel hem nu en je krijgt te horen hoe gelukkig hij is.”

Lionel Messi wordt de afgelopen maanden geregeld gelinkt aan PSG. De Argentijnse aanvaller is bij Barcelona in het bezit van een aflopend contract. “Ik kan je zeggen dat alle grote spelers naar PSG willen komen. Maar laat ik duidelijk zijn: ik geef geen antwoord op vragen over Messi. Het is niet mogelijk om alle geweldige spelers hier te brengen en we hebben al een aantal geweldige spelers. Maar Messi blijft Messi, een fantastische speler.”

De geruchten over een eventueel vertrek van trainer Mauricio Pochettino, die in verband gebracht werd met een terugkeer naar Tottenham Hotspur, verwijst Al-Khelaifi naar het rijk der fabelen. “Hij heeft mij nooit verteld dat hij wil vertrekken. Hij heeft nooit een houding gehad die de suggestie wekte dat hij wilde vertrekken. Het is juist andersom. Hij toonde zich enorm betrokken bij de club en liet duidelijk weten wat hij wilde voor volgend seizoen. Bijna iedere dag praat hij met Leonardo (sportief directeur, red.) over de transferwindow en de spelers. De situatie zorgt voor ergernis, want hij is hier pas sinds januari en heeft een contract. Voor hem geldt hetzelfde als voor Mbappé: mensen proberen voor onrust te zorgen.”

Bezig met laden …