PSG profiteert van slippertje Montpellier en keert terug als koploper

Bart Kruyt04 mrt 2012, 17:50
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2012, 17:50

Paris Saint-Germain heeft de koppositie in de Franse Ligue 1 heroverd. De ploeg van Carlo Ancelotti profiteerde zondag optimaal van het puntenverlies dat Montpellier (1-1 bij Dijón) leed, door zelf met 4-1 te winnen van Ajaccio. Met nog twaalf wedstrijden te gaan staat Paris Saint-Germain nu weer bovenaan, met een punt voorsprong op achtervolger Montpellier.

/

De hoofdstedelingen maakten geen fout tegen de nummer achttien van de competitie. PSG was de bovenliggende partij en kwam na een klein half uur op voorsprong dankzij een doelpunt van Javier Pastore, die na een combinatie met Blaise Matuidi binnenschoot. Pastore leverde vervolgens ook de assist op de 2-0 van Jeremy Menez, die van links naar binnenkwam en hard binnenschoot.

Kort voor rust deed Ajaccio nog wat terug, toen Yohann Poulard uit een indraaiende vrije trap en in tweede instantie de 2-1 binnenschoot. De bezoekers hoopten na rust de gelijkmaker te kunnen produceren, maar Salvatore Sirigu liet dat niet toe. De keeper zag Guillaume Hoarau de wedstrijd vier minuten voor tijd beslissen met de 3-1, waarna Nené het slotakkoord verzorgde.