PSG slaat groot gat met Marseille door assist Van der Wiel

Erik van Dam13 apr 2013, 18:52
Laatst bijgewerkt: 13 apr 2013, 18:52

Paris Saint-Germain heeft de nare smaak van de uitschakeling in de kwartfinale van de Champions League enigszins weggespoeld. Op bezoek bij hekkensluiter Troyes werd namelijk met 0-1 gewonnen en hierdoor werd achtervolger Olympique Marseille op tien punten achterstand gezet. Als l’OM zondag verliest bij Lille, dan heeft le PSG bij twee zeges de eerste titel sinds 1994 te pakken.

PSG moest het doen zonder de geschorste Zlatan Ibrahimovic won dit seizoen nog nooit bij de afwezigheid van de Zweed. Zaterdagavond dus wél, maar het ging zeker niet van een leien dakje in de Champagne-Ardennen. De thuisploeg bood dapper tegenstand en Stephane Darbion raakte na acht minuten al de paal; de gasten uit Parijs kwamen met de schrik vrij. Even later claimden de laagvliegers ook een strafschop, maar daar wilde scheidsrechter Benoit Bastien niet aan. Na een kwartier kreeg PSG zijn eerste echte kans van de wedstrijd, maar Yohann Thuram had een puike redding in huis op een schot van Lucas Moura.

De gasten kwamen beter in de wedstrijd, maar de betere kansen waren voor de promovendus. Na een fout van Gregory van der Wiel, die de hele wedstrijd meedeed, kon Marcos uithalen, maar Salvatore Sirigu voorkwam de 1-0. De Italiaan stopte ook een inzet van Fabien Camus op de lijn en pakte een afstandspoging van clubtopscorer Benjamin Nivet. PSG zette zich niet voor de volle honderd procent in, maar werd niet voor die laksheid gestraft. In de tweede helft kwam de koploper van de Ligue 1 beter voor de dag en Ezequiel Lavezzi kreeg al gauw een goede mogelijkheid, maar hij vond Thuram op zijn weg.

PSG speelde geduldig, zoals zo vaak dit seizoen, en wachtte op het juiste moment om toe te slaan. Dat moment kwam na 65 minuten toen Matuidi op aangeven van Van der Wiel raak schoot: 0-1. De bezoekers, die slechts één van de laatste vier uitduels in de competitie wonnen, hielden de voorsprong hierna zonder al teveel moeite in stand. Hierdoor won PSG voor de eerste keer sinds oktober 2002 op bezoek in Stade de l’Aube en werkt het met vertrouwen toe naar de bekerwedstrijd van aanstaande woensdag tegen Évian Thonon-Gaillard. Troyes blijft de rode lantaarndrager en vreest voor degradatie.